Δεν επιθυμούν ανανέωση της θητείας τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς
Δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, όπως ενημέρωσαν με επιστολή τους τον Άρειο Πάγο.
Δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, όπως ενημέρωσαν με επιστολή τους τον Άρειο Πάγο.
Αρμόδιο να αποφασίσει για την ανανέωση ή μη της θητείας τους είναι το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Εξάλλου, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αποφάσισαν να αποστείλουν τους φακέλους των υποθέσεων που χειρίζονται στην Εισαγγελία Εφετών.
Αφορμή αποτέλεσε η θεσμοθέτηση του εισαγγελέα διαφθοράς, οι αρμοδιότητες του οποίου συμπίπτουν με τις δικές τους, ενώ όπως εκτιμάται δεν εξαιρούνται ούτε οι εκκρεμείς δικογραφίες.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έστειλαν αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ήδη τις πρώτες 30 δικογραφίες, ενώ είχαν προηγουμένως συνεννοηθεί και με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.
Για την διαβίβασητης δικογραφίας Λαγκάρντ ενημέρωσαν και τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Η θητεία των Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη λήγει στο τέλος του δικαστικού έτους (30 Ιουνίου 2013).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος σε Κακλαμάνη: Η κυβέρνηση απαξιώνει το Κοινοβούλιο και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες
- Τέμπη: «Ελπίζω σε μία δίκαιη δίκη – Ο γιος μου ζει στο σκοτάδι» λέει ο πατέρας του Γεράσιμου
- Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη Ζωή Δανιηλίδου
- Οι νέοι, ο νούμερο ένα στόχος των τρομοκρατικών δικτύων στην Ευρώπη
- «Εθνικό σοκ» και «ντροπή»: Η αποτυχία της Εθνικής Ιταλίας όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ της χώρας (pics)
- Ηλιόπουλος για τη δίκη: Η ψεύτικη εικόνα της κυβέρνησης