Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο

Νέο «point system» για τους οδηγούς μελετούν στην Formula 1

Σε διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος επιβολής ποινών βρίσκονται οι ηγεσίες της F1 και των ομάδων. Το αρχικό σχέδιο συγκεντρώνει τη σύμφωνη γνώμη επτά ομάδων αλλά οι Red Bull, Toro Rosso, Williams και Lotus εκφράζουν διαφωνίες.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το νέο σύστημα επιβολής ποινών, το οποίο θα ισχύσει από το πρωτάθλημα του 2014.

Στις συζητήσεις που έγιναν στη Βαρκελώνη, στο περιθώριο του Grand Prix Ισπανίας, η διοίκηση της F1 και οι ομάδες βρέθηκαν κοντά σε μια καταρχήν συμφωνία για το νέο προτεινόμενο σύστημα.

Απολύτως θετικές στις αλλαγές είναι οι επτά από τις 11 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν ως τώρα, οι ομάδες που φαίνεται να μη συμφωνούν ως τώρα είναι οι Red Bull, Toro Rosso, Williams και Lotus.

Το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους αγωνοδίκες να επιβάλλουν στους πιλότους, βαθμούς ποινής για διάφορες παραβάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι αγωνοδίκες θα αποφασίζουν ελεύθερα για το ύψος της ποινής, ωστόσο θα υπάρχει και μια, συμβουλευτικού χαρακτήρα, προκαθορισμένη βαθμολογική κλίμακα για τις παραβάσεις, όπως για παράδειγμα τρεις βαθμοί για πρόκληση ατυχήματος ή ένας βαθμός για μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο πιλότος που θα συγκεντρώνει περισσότερους από 12 βαθμούς μέσα σε διάστημα 12 μηνών, θα δέχεται ποινή αποκλεισμού από ένα Grand Prix. Το άθροισμα των βαθμών ποινής κάθε οδηγού θα έχει ισχύ 12 μηνών. Στη συνέχεια το ποινολόγιο θα μηδενίζεται και θα ξεκινά να μετρά στην επόμενη περίοδο.

Οι περισσότεροι πιλότοι καλωσόρισαν την πρόταση, ενώ η αντίδραση των Lotus και Williams, προφανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι οι πιλότοι τους, Romain Grosjean και Pastor Maldonado αντίστοιχα, έχουν απασχολήσει πολλές φορές τους αγωνοδίκες.

«Από όσο κατάλαβα, δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με το ισχύον σύστημα. Οι πιλότοι που θα προκαλούν προβλήματα θα έχουν τις περισσότερες συνέπειες. Πάντα προσπαθούσα να μην εμπλέκομαι σε τέτοιες καταστάσεις» τόνισε ο Felipe Massa για τις επικείμενες αλλαγές στους κανονισμούς.

Η πρόταση για το νέο σύστημα επιβολής ποινών θα κατατεθεί προς έγκριση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τον Ιούνιο, καθώς εκείνο είναι το αρμόδιο όργανο για την τελική έγκριση.

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024