Τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής επικρατούν στα γραφεία του ΟΠΑΔ στην οδό Ηπείρου με τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ που περιμένουν ώρες σε ατέλειωτες ουρές για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.

Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται εκεί από τα ξημερώματα ή ακόμη και νωρίτερα.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δήλωση ενός ασφαλισμένου στον BHMA 99,5 που ανέφερε ότι πήγε έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ στις 02:30 για να είναι από τους πρώτους που θα εξυπηρετηθεί μόλις ανοίξει η υπηρεσία.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος μηχανισμός αυτοοργάνωσης των ασφαλισμένων, οι οποίοι από τις πρώτες πρωινές ώρες γράφουν το όνομά τους σε ένα τετράδιο μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 250 ατόμων. Συνήθως ο αριθμός αυτός συμπληρώνεται κατά τις 6:30 το πρωί. Μετά τις 7:00, ο υπάλληλος ασφαλείας του κτιρίου αρχίζει τη διανομή αριθμών προτεραιότητας μέχρι το 250, που είναι ο μέγιστος αριθμός ασφαλισμένων που μπορεί να εξυπηρετήσει καθημερινά η υπηρεσία.

Η υπηρεσία λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί ως τις 15:00 και το κοινό εξυπηρετείται από τα τέσσερα γκισέ σε έναν μικρό χώρο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετεί σχεδόν ολόκληρη την Αττική, μετά το κλείσιμο των αντίστοιχων περιφερειακών γραφείων υγείας των νομαρχιών, όπως στην Καλλιθέα και την Αγία Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ