Οι παρουσιαστές στους ελληνικούς τελικούς από το 1970 έως και σήμερα έγραψαν τη δική τους ιστορία. Μια αναδρομή από τη Μακώ Γεωργιάδου την πρώτη Ελληνίδα παρουσιάστρια της Eurovision μέχρι και τους φετεινούς παρουσιαστές στη Eurovision 2013. ΜΑΚΩ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ 1970-1986 Η Μαρία-Κωνσταντίνα (Μακώ) Γεωργιάδου (1946 – 1992) υπήρξε παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Παρουσίαζε κυρίως μουσικά και […]

Οι παρουσιαστές στους ελληνικούς τελικούς από το 1970 έως και σήμερα έγραψαν τη δική τους ιστορία. Μια αναδρομή από τη Μακώ Γεωργιάδου την πρώτη Ελληνίδα παρουσιάστρια της Eurovision μέχρι και τους φετεινούς παρουσιαστές στη Eurovision 2013.
ΜΑΚΩ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ 1970-1986

Η Μαρία-Κωνσταντίνα (Μακώ) Γεωργιάδου (1946 – 1992) υπήρξε παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Παρουσίαζε κυρίως μουσικά και πολιτιστικά γεγονότα, ανάμεσα στα οποία ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Το 1970 έγινε η πρώτη εκφωνήτρια της μετάδοσης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για την Ελλάδα. Μέχρι το 1976, ο σχολιασμός του διαγωνισμού γινόταν από το στούντιο της ΕΡΤ, ενώ τα επόμενα χρόνια η μετάδοση ήταν ζωντανή επί τόπου σε κάθε διοργανώτρια πόλη. Από το 1985 μέχρι το 1987 παρουσίασε (ως παρουσιάστρια επί σκηνής) το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Πέθανε στις 12 Νοεμβρίου του 1992 από καρκίνο, σε ηλικία 46 ετών.

ΔΑΦΝΗ ΜΠΟΚΟΤΑ 1987 -2004H Δάφνη Μπόκοτα είναι παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Παρουσίασε επί 18 χρόνια το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το 1987 αντικαθιστά τη Μακώ Γεωργιάδου στην παρουσίαση της Eurovision μέχρι και το 2004 και παρουσίασε για πρώτη φορά τον ελληνικό τελικό, ενώ ταξίδεψε στις Βρυξέλλες ως παρουσιάστρια.
Από το 1992 θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή. Η μόνη χρονιά που δεν παρουσίασε τον διαγωνισμό ήταν το 1998, λόγω εγκυμοσύνης. Τελικά αντικαταστάθηκε στην παρουσίαση του διαγωνισμού από την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ 2005


Αμέσως μετά την απομάκρυνση της Δάφνης Μπόκοτα ανέλαβε μια άγνωστη καστανή κοπέλα, παντελώς άγνωστη στα τηλεοπτικά πράγματα της Ελλάδας και στο ελληνικό κοινό ως παρουσιάστρια, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Γεννημένη στη Σουηδία και ήδη καταξιωμένη, φαίνεται ότι έφερε γούρι στην επίσης «Σουηδέζα» Έλενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία μας, την πρώτη θέση του διαγωνισμού με το «Νumber One» δικαιώνοντας έτσι την κρατική τηλεόραση, η οποία είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έρθει το βραβείο στην Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ – ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ 2006

Το 2006 ένα νεαρό αλλά πολύ γνωστό και πολυαγαπημένο κωμικό δίδυμο ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια έδωσαν τα ρέστα τους στον ελληνικό τελικό. Αναβίωσαν παλαιότερες συμμετοχές της χώρας μας, ενώ τα κείμενα γραμμένα από τον Καπουτζίδη έκαναν αίσθηση για το χιούμορ και τη φρεσκάδα τους. Για την ιστορία, τη χώρα μας εκπροσώπησε η Άννα Βίσση κατακτώντας τη 10η θέση με το «Everything» σε μουσική Νίκου Καρβέλα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ EUROVISION 2006
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ


Ο Γ. Καπουτζίδης επιλέχθηκε από την ΕΡΤ για να συγγράψει επίσης και τους διαλόγους του Σάκη Ρουβά και της Μαρίας Μενούνος, για την παρουσίαση του τελικού διαγωνισμού της Eurovision 2006 που έγινε στη χώρα μας, αφού είμασταν οι νικητές το 2005 με Έλενα Παπαρίζου και το «My number one», ενώ παράλληλα ήταν ο τηλεοπτικός σχολιαστής του τελικού μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια.
Το 2013 επιλέχθηκε από την ΕΡΤ και το MAD TV GREECE να παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision, Eurosong 2013 – A MAD Show με συμπαρουσιάστρια την Δέσποινα Βανδή.
Επίσης ο ίδιος έγραψε και τα κείμενα αυτού του τελικού.

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ 2007


Ο ελληνικός τελικός χαρακτηρίστηκε από το καυστικό χιούμορ τους και τις περίεργες μεταμφιέσεις τους. Εκπρόσωπός μας ο Σαρμπέλ με το «Yassou Maria» που πήρε την έβδομη θέση. Σάλος προκλήθηκε από το «λάθος» της Μαρίας να αναγγείλει το όνομα της επόμενης χώρας της Fyrom, που θα ανέβαινε στη σκηνή για να τραγουδήσει, στην απευθείας μετάδοση του Τελικού, αναφωνώντας «Καλή επιτυχία Μακεδονία».

ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΑΓΓΙΡΑ 2008 και 2009


Οι αδελφές Ματθίλδη και Μπέτυ Μαγγίρα γνωστές ήδη στο ελληνικό κοινό, η πρώτη ως ηθοποιός και η δεύτερη ως μοντέλο ανέλαβαν την παρουσίαση και στους δυο ελληνικούς τελικούς, με ξεχωριστή λάμψη και γκλαμουριά, σε ατμόσφαιρα γαλλικού καμπαρέ. Εκπρόσωποί μας το 2008 η Καλομοίρα που κατέλαβε την τρίτη θέση του τελικού της χρονιάς στη Eurovision, ενώ ο Σάκης Ρουβάς στην πρώτη συμμετοχή του με το «Shake it» στην Τουρκία κατέλαβε την τρίτη θέση και με τη δεύτερη συμμετοχή του στο διαγωνισμό στη Ρωσία με το τραγούδι «This is our night» την 7η θέση. Επίσης στον διαγωνισμό της, ενώ Eurovision το 2009 ο Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε και πάλι τα κείμενα των σχολιαστών-αδερφών Μαγγίρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ 2005

Αμέσως μετά την απομάκρυνση της Δάφνης Μπόκοτα από την παρουσίαση του διαγωνισμού, τα ηνία ανέλαβε η άγνωστη στο ελληνικό κοινό παρουσιάστρια, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Γεννημένη στη Σουηδία και ήδη καταξιωμένη, φαίνεται ότι έφερε γούρι στην επίσης Ελληνο-Σουηδέζα Έλενα Παπαρίζου η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία μας, την πρώτη θέση του διαγωνισμού με το χιλιοτραγουδισμένο «Νumber One» δικαιώνοντας έτσι την κρατική τηλεόραση η οποία είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έρθει το βραβείο στην Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 2013


Το 2013 επιλέχθηκε από την ΕΡΤ και το MAD TV GREECE να παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision, Eurosong 2013 – A MAD Show με συμπαρουσιάστρια την Δέσποινα Βανδή.
Επίσης ο ίδιος έγραψε και τα κείμενα αυτού του τελικού. Νικητές ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΖΑΚΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ -EUROVISION 2013


Η Μαρία Κοζάκου είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός με παρουσία στο ελληνικό ραδιόφωνο τα τελευταία 16 χρόνια. Η Μαρία Κοζάκου εργάζεται από το 2001 ως σήμερα στην Ελληνική Ραδιοφωνία κάνοντας σύνταξη, επιμέλεια και εκφώνηση διεθνών ειδήσεων στο κεντρικό Μαγκαζίνο (Ραδιοεφημερίδα) της «ΝΕΤ 105,8». Φέτος μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη θα είναι οι παρουσιαστές του Διαγωνισμού για το 2013.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr