Η Αθήνα υποδέχεται το Άγιο Φως
Στις 18:30 το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και θα μεταφερθεί αρχικά στην Πλάκα. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας. Φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως.
Στις 18:30 το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και θα μεταφερθεί στην Πλάκα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας.Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος εισήλθε από νωρίς στο ιερό κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως.
Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι εξήλθε κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά, όσα δηλαδή τα χρόνια του Ιησού, και μετέδωσε το Φως στους πιστούς μαζί το μήνυμα της Ανάστασης.
Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στα Ιεροσόλυμα για να παραστούν στην τελετή της αφής.
Πολλοί μάλιστα δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανάρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους.
Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.
Οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα
- ΟΟΣΑ: Όταν οι δείκτες της οικονομίας ευημερούν, αλλά οι πολίτες δυσπιστούν – Το χαμένο «στοίχημα» της κυβέρνησης
- Λαπόρτα: «Έχουμε κάνει πρόταση στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Άλβαρες»
- Μητσοτάκης για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»
- Στο εδώλιο ο οδηγός της μοιραίας BMW στη Ρόδο για την απόπειρα καταστροφής του ηλεκτρονικού καταγραφέα
- «Άρπαξε τη νίκη» – Το Labubu πάει Μουντιάλ και στοχεύει στο τρόπαιο


