Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έβαλε «φωτιά» στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού με τα δυο γκολ που σημείωσε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το τρίτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση στον τελικό. Και έτσι ο Ισπανικός τύπος υποδέχθηκε τον αποκλεισμό με βαρύγδουπους τίτλους ρίχνοντας ευθύνες στον Μουρίνιο και κάνοντας λόγο για σίγουρη αποχώρηση του από τον πάγκο της Ρεάλ το καλοκαίρι.

Η Καταλανική «Sport» παρά το γεγονός ότι απόψε, Μ.Τετάρτη, παίζει και η Μπαρτσελόνα, έχει πρωτοσέλιδο τον Μουρίνιο λέγοντας «Αντίο Mou, η αποτυχία ολοκληρώθηκε» ενώ στην συνέχεια απευθύνεται και στο πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ για την αντικατάσταση του Πορτογάλου προπονητή «11 χρόνια χωρίς να κατακτήσει το δέκατο. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πρέπει να σκεφτεί το κλείσιμο του κύκλου μετά από ένα ακόμα φιάσκο».

Ενώ η «Μarca» έχοντας για εξώφυλλο το coreo των οπαδών της Ρεάλ πριν αρχίσει το παιχνίδι,δεν στέκεται στους παίκτες, ξεκινάει λέγοντας «Εγώ το πίστεψα» και στην συνέχεια στέκεται στην βοήθεια του κόσμου «Η Ρεάλ Μαδρίτης άγγιξε την επική ανατροπή, πλαισιωμένη από ένα εκπληκτικό κόσμο που φώναξε: «Ναι, μπορεί!»». Και στο τέλος αναρωτιέται αν φεύγει ο Μουρίνιο.

Οι τίτλοι των εφημερίδων:

Sport: «Αντίο Μουρίνιο! Η αποτυχία ολοκληρώθηκε. Έντεκα χρόνια χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο η Ρεάλ. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πρέπει να κλείσει τον κύκλο και να προχωρήσει σε αλλαγή μετά από ένα ακόμη φιάσκο».

El Mundo Deportivo: «Αντίο δέκατο! Το όνειρο της Ρεάλ κράτησε δέκα λεπτά, αλλά τα δύο γκολ δεν ήταν αρκετά. Η ομάδα συμπλήρωσε έντεκα χρόνια απογοητεύσεων στο Champions League».

As: «Το θαύμα δεν έγινε από θαύμα. Μόνο μετά το πρώτο γκολ στο 81’ πήρε φωτιά το ματς».

Marca: «Το πίστεψα… Η Ρεάλ προσπάθησε να κάνει μία επική ανατροπή με τη βοήθεια του σπουδαίου κόσμου της που φώναζε ‘μπορείς να προκριθείς’. Αποχωρεί ο Μουρίνιο;».

Δεν με νοιάζει ο Μουρίνιο, μόνο η Ρεάλ
Σε δηλώσεις του ο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό από την Ντόρτμουντ είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Μουρίνιο και τόνισε πως θα τιμήσει το συμβόλαιο του με τους Μαδριλένους που λήγει σε δυο χρόνια.

Αναλυτικα οι δηλώσεις:
«Δεν με νοιάζει για τον Μουρίνιο. Με νοιάζει μόνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Για το συμβόλαιο του είπε: «Έχω δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο και δεν ανησυχώ για την ανανέωσή του. Θέλω απλά να συνεχίσω να νικάω».

Ενώ για το παιχνίδι με τους Γερμανούς και την ανατροπή που δεν ήρθε είπε: «Μπορούσαμε να
πετύχουμε τρία γκολ που θα άλλαζαν το παιχνίδι. Αλλά δεν τα καταφέραμε.
Ξέραμε πως αν είχαμε σκοράρει νωρίς, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ωστόσο, αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά κι ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ