
Τη μείωση της νοσοκομειακής-ασφαλιστικής δαπάνης προωθεί το υπουργείο Υγείας
Στη μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 δισ. ευρώ, από 7 δισ. ευρώ, στοχεύει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Μ.Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ.Σαλμάς επισήμανε πως για πρώτη φορά έγιναν τόσο μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, εξοικονομώντας, όπως είπε 500 εκατ. ευρώ, από τον ΕΟΠΥΥ.
«Τα μέτρα που παίρνουμε στον τομέα της υγείας ξεπερνούν σε τεχνική αρτιότητα και την τρόικα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο κ.Σαλμάς είπε πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Εφαρμόζεται το μέτρο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά ως μέτρο δεν έχει επιδώσει τα αποτελέσματα που περιμέναμε» ανέφερε.
Δήλωσε, επίσης, πως ήδη έχουν δρομολογηθεί 3.000 φάρμακα, από τα οποία 2.500 είναι γεννόσημα και 500 πρωτότυπα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν τιμολογηθεί 550 φάρμακα και σύντομα θα διατεθούν στους πολίτες νέακαινοτόμα φάρμακα. «Για να προχωρήσουν όμως αυτές οι διαδικασίες δεν χρειάζονται οι ‘εκβιασμοί’ από τον τύπο» πρόσθεσε.
Προανήγγειλε, τέλος, πως τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί από το υπουργείο το νέο πρόγραμμα παρακολούθησης της πορείας του φαρμάκου, από την παραγωγική εταιρεία μέχρι να φτάσει στα χέρια του ασθενή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442