
Πέθανε ο Τάκης Σαρακάκης, πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη
Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Τάκης Σαρακάκης.
Ο εκλιπών απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών. Από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου, ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Τα τελευταία χρόνια τον Όμιλο διοικούν τα τρία παιδιά του, Ιωάννης, Δημήτριος-Φραγκίσκος και Αλέξανδρος.
Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Τάκης Σαρακάκης.
Ο εκλιπών απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών. Από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Τα τελευταία χρόνια τον Όμιλο διοικούν τα τρία παιδιά του, Ιωάννης, Δημήτριος-Φραγκίσκος και Αλέξανδρος.
Η κηδεία του Τάκη Σαρακάκη θα γίνει τη Δευτέρα, στις 10:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε για τον θάνατο του Τάκη Σαρακάκη: «Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου ομίλου Σαρακάκη, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλειά του έρχεται σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς τέτοιων πατριωτών.
»Αφήνει πίσω του τρείς εξαίρετους διαδόχους τον Γιάννη, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Το 2012 ο Ομιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, συμπλήρωσε 90 χρόνια παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, με κυριότερη τη δραστηριότητα στον χώρο της αυτοκίνησης.
Εκπροσωπεί τις εταιρείες: Honda (επιβατικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μηχανές θαλάσσης, γεννήτριες, αντλίες, κινητήρες κ.λπ.), Volvo (φορτηγά, λεωφορεία, μηχανές θαλάσσης, μηχανήματα έργων), Mitsubishi Motors (επιβατικά, ελαφρά επαγγελματικά), Mitsubishi Fuso (φορτηγά), Renault Trucks (επαγγελματικά οχήματα), Komatsu/Komatsu Forklift (μηχανήματα έργων και ανυψωτικά μηχανήματα), Hiab (γερανοί), Tadano (γερανοί), DuPont (χρώματα αυτοκινήτων και βιομηχανικά χημικά), Heli (ανυψωτικά μηχανήματα), OMG (ανυψωτικά μηχανήματα), SDMO (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)













![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442