
«Μαύρη τρύπα» στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ
Τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνεται για την περίοδο 2004 - 2010, σύμφωνα με το πόρισμα ελεγκτών που ερεύνησαν την υπόθεση έπειτα από εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η μαύρη τρύπα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που έγιναν τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά.
Τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνεται για την περίοδο 2004 – 2010, σύμφωνα με το πόρισμα ελεγκτών που ερεύνησαν την υπόθεση έπειτα από εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η μαύρη τρύπα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που έγιναν τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο Ευ.Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του για την οικονομική κατάσταση που κληρονόμησε στο ΠΑΣΟΚ και ότι αισθάνεται σαν να φόρεσε τον χιτώνα που βούτηξε η Δηιάνειρα στο δηλητηριώδες αίμα του Νέσσου.
«Δεν έχει υποβληθεί πόρισμα»
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί» και πως «μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας».
«Στο μεταξύ» συνεχίζει η ανακοίνωση «το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων».
«Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Ένας 58χρονος πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του
- Βάγια Νέστορα: Είχε χάσει την κόρη της το 2021 – Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της για τη δολοφονία της
- «Βροχή» τα ρεκόρ στο Μουντιάλ: Τι πέτυχαν Μπαλογκάν, Τζέκο, Βέλγιο και Βορειοαμερικάνοι (pics)
- MEGA Γεγονότα: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]
- Με «Kalimera» ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Ντέιβιντ Μπόουι: Έκθεση με σπάνια αντικείμενα του περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)















![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442