Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo C30 Electric 2013: Φορτίζοντας για όσο διαρκεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου

Volvo C30 Electric 2013: Φορτίζοντας για όσο διαρκεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου

Η σουηδική φίρμα προχωρά στην αναβάθμιση του αμιγώς ηλεκτροκινήτου C30 το οποίο, μεταξύ άλλων, εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά και μειώνει το χρόνο φόρτισής του στα 90 λεπτά της ώρας.

Η Volvo παρουσίασε τη νέα βελτιωμένη γενιά του ηλεκτροκίνητου C30 η οποία και θα διατεθεί μέσω leasing σε περιορισμένο αριθμό Ευρωπαίων καταναλωτών, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2013.

Στόχος της αναβάθμισης του ηλεκτροκίνητου μοντέλου είναι να προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις αλλά και περισσότερη ευελιξία στους ιδιοκτήτες του. Έτσι τα χαρακτηριστικά της αναβάθμισής του C30 Electric επικεντρώθηκαν στο σύστημα φόρτισης και το κινητήριο σύνολό του το οποίο είναι νέο και ισχυρότερο.

Προϊόν συνεξέλιξης με την Siemens, το νέο ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 120 ίππων και 250 Nm ροπής, δίνοντας τη δυνατότητα στο σουηδικό μοντέλο να επιταχύνει από 0-70 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, η σημαντικότερη βελτίωση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου αφορά το σύστημα φόρτισής του, 22 kW -το πρώτο στον κόσμο που είναι συμβατό με τριφασική παροχή ρεύματος και έχει διαστάσεις που επιτρέπουν την τοποθέτησή του σε ένα ηλεκτροκίνητο hatchback- και το οποίο επιτρέπει την πλήρη επαναφόρτιση των μπαταριών σε δίκτυο υψηλής τάσης σε μόλις 1,5 ώρα, όταν η ίδια διαδικασία σε δίκτυο 230 V απαιτεί 8-10 ώρες.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, μια πλήρης φόρτιση εξασφαλίζει στο ηλεκτροκίνητο C30 τη δυνατότητα να διανύσει 164 χλμ., ενώ, επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την πλήρη φόρτιση της 1,5 ώρας, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και με μια δεκάλεπτη φόρτιση να διανύσουν 20 χλμ.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του ηλεκτροκίνητου C30, η Volvo επισημαίνει ότι παραμένουν τα ίδια σε επίπεδο ποιότητας, ασφάλειας και άνεσης, ενώ τονίζει ότι η δαπάνη για τον ανεφοδιασμό του αντιστοιχεί στο 1/3 της αντίστοιχης ενός συμβατικού αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024