Ραντεβού στην “πράσινη κόλαση” έδωσε ο M. Schumacher
Ο Γερμανός Πρωταθλητής θα μπει στην πίστα με το μονοθέσιο της Mercedes του 2011, στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων του 24ωρου αγώνα αντοχής.
Στην “πράσινη κόλαση” του Nurburgring Nordschleife θα βρεθεί στις 19 Μαΐου ο Michael Schumacher, οδηγώντας ένα μονοθέσιο της Mercedes AMG F1 του 2011. Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί ως μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων, ενόψει του 24ωρου αγώνα αντοχής στο Nurburgring.
“Έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτήν την πίστα και ανυπομονώ να βρεθώ με φίλους και οπαδούς από τη γενέτειρά μου, τη πόλη Kerpen, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Nurburgring”, δήλωσε ο Γερμανός πρωταθλητής.
“Θα είναι πολύ σημαντική εμπειρία επίσης, το να οδηγήσω στο Nordschleife ένα κόσμημα της Formula 1, με δεδομένο ότι ο θρύλος του ‘ασημένιου βέλους’ ξεκίνησε από εκεί” πρόσθεσε ο M. Schumacher.
O Γερμανός οδηγός έχει αναλάβει ρόλο πρεσβευτή της Mercedes μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2012.
H φημισμένη πίστα φιλοξενούσε αγώνες της Formula 1 έως το 1976. Έκτοτε, την τελευταία φορά που μπήκε μονοθέσιο στο Nordschleife, ήταν το 2007 με τον Nick Heidfeld στο κόκπιτ μιας BMW-Sauber.
Για την ιστορία, το απόλυτο ρεκόρ της διαδρομής των 22,8 χλμ. (υπάρχουν διάφορες εκδοχές της διαδρομής) κατέχει από το 1975 ο Nicky Lauda, με χρόνο 6:58.6, στο τιμόνι μιας Ferrari 312T.
auto.in.gr
- Γιορτή σήμερα 28 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 συμβασιούχοι εργασιακοί σύμβουλοι οδηγούνται στην ανεργία – Τι απαντά η διοίκηση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 2-1: «Αγκάλιασαν» την έξοδο στο Champions League οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Από τα γλωσσικά μοντέλα στη λήψη αποφάσεων
- Θετικός για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


