Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιο επιθετικό το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών

Πιο επιθετικό το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών

Το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων στην Κίνα είναι «ένα από τα πιο θανατηφόρα» του είδους του και μεταδίδεται ευκολότερα στους ανθρώπους απ' ό,τι ένα προηγούμενο στέλεχος, που από το 2013 έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη 24 Απριλίου κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων στην Κίνα είναι «ένα από τα πιο θανατηφόρα» του είδους του και μεταδίδεται ευκολότερα στους ανθρώπους απ’ ό,τι ένα προηγούμενο στέλεχος, που από το 2013 έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη 24 Απριλίου κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ιός Η7Ν9 έχει μολύνει 108 ανθρώπους στην Κίνα από το Μάρτιο που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Παρόλο που δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί, οι ειδικοί δεν βλέπουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για το πιο ανησυχητικό σενάριο -μια σταθερή μετάδοση του ιού μεταξύ ανθρώπων.

Μια διεθνής ομάδα ειδικών υπό τον ΠΟΥ και την κινεζική κυβέρνηση πραγματοποίησε πενθήμερη έρευνα στην Κίνα, αλλά οι εμπειρογνώμονες ανακοίνωσαν πως δεν έφτασαν κοντά στο να αποφανθούν αν ο ιός μπορεί να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων.

Ο Κέιτζι Φουκούντα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Υγειονομική Ασφάλεια, δήλωσε πως «η κατάσταση παραμένει περίπλοκη και δύσκολη και εξελίσσεται».

«Ανάμεσα στους ιούς της γρίπης, αυτός είναι ένας ιός ασυνήθιστα επικίνδυνος για τους ανθρώπους», δήλωσε ο κ.Φουκούντα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Υπογράμμισε πως η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην αρχή της έρευνάς της και ότι αυτή τη στιγμή «μπορεί απλώς να μην βλέπουμε τις πιο σοβαρές μολύνσεις».

Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών, το πιο περίεργο με τον τελευταίο ιό είναι η απουσία φανερών συμπτωμάτων στα πουλερικά, «γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την παρακολούθηση και τον έλεγχό του».

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024