Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ελεύθεροι οι απαχθέντες» μητροπολίτες στη Συρία

«Ελεύθεροι οι απαχθέντες» μητροπολίτες στη Συρία

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d'Orient σε ανακοίνωσή της. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Reuters και εκκλησιαστικός παράγοντας από τη Δαμασκό.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d’Orient σε ανακοίνωσή της.

Κατά την οργάνωση, όπως μεταδίδει το AFP, οι μητροπολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά το μεσημέρι της Τρίτης και ήδη έχουν κατευθυνθεί στο ναό του προφήτη Ηλία στο Χαλέπι.

Η οργάνωση, έργο της οποίας είναι να βοηθά τις Εκκλησίες της Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χαιρέτισε την απελευθέρωση των δύο επισκόπων «όμως υπενθυμίζει στις διεθνείς αρχές ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να απελευθερωθούν δύο ιερείς (ένας ελληνορθόδοξος και ένας Αρμένιος καθολικός) οι οποίοι κρατούνται όμηροι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες».

Την απελευθέρωση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στο Reuters από τη Δαμασκό.

Για την απαγωγή των δύο ιεραρχών υπήρξε διεθνής κινητοποίηση με την ελληνική κυβέρνηση, ξένους φορείς αλλά και το Βατικανό να κάνουν εκκλήσεις για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σε ό,τι αφορά τους απαγωγείς, σύμφωνα με την επισκοπή στη Συρία, φέρεται να είναι τσετσένοι τζιχαντιστές.

Επικοινωνία Σαμαρά-Ιερώνυμου

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, είχε από την πρώτη στιγμή εκφράσει τη συμπαράσταση του προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά πρός τον Πατριάρχη κ. Ιωάννη για τις δραματικές εξελίξεις που σχετίζονται με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, ο οποίος είναι αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας.

Ο κ. Ιερώνυμος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την απαγωγή και αμέσως άρχισε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024