Στη σημασία της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, τη συμβολή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, καθώς και την προσφορά του εφοπλιστικού κόσμου της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της τελετής παράδοσης της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών, ειδικών επιχειρήσεων, προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αξίας 700.000 ευρώ.

«Τα τελευταία χρόνια, διοικητικές παλινωδίες, αλλά και άλλοι λόγοι, είχαν δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση στο χώρο της Ναυτιλίας. Την ημέρα που είχα την τιμή να αναλάβω την Πρωθυπουργία, έκανα πράξη μία υπόσχεση που είχα δώσει από καιρό. Την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Γιατί, όπως είχα τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία. Σήμερα, λοιπόν, βρίσκομαι στο σπίτι της Ελληνικής Ναυτιλίας, που με κόπο ξαναχτίσαμε και που η ανασυγκρότησή του σφραγίστηκε προχθές με την εκπόνηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και οικονομία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η χορηγία «διατηρεί μια διαχρονική παράδοση προσφοράς που την ξεκίνησαν οι καραβοκύρηδες του παρελθόντος και τη συνεχίζουν οι σύγχρονοι εφοπλιστές μας». 

Τα δύο εξελιγμένα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των έμπειρων και ικανών ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με σκοπό την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

«Έχω επισκεφθεί πολλά λιμεναρχεία του ανατολικού Αιγαίου και γνωρίζω καλά πως τα δύο αυτά σκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά τις συνεχείς συστηματικές και κοπιώδεις προσπάθειες επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

«Το Λιμενικό Σώμα σήμερα έχει και πάλι διπλό ρόλο να επιτελέσει. Εκείνο του εγγυητή του νομιμότητας και του επιχειρησιακού βραχίονα ασφάλειας σε μια εποχή γεωπολιτικά κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας και εκείνο της στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Αρχηγός του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων. Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και το χειρότερο με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι τέλος πρωτοφανές το γεγονός – για το οποίο και ζητάμε εξηγήσεις – ότι δόθηκε εντολή το μεσημέρι στο προσωπικό του Υπουργείου να διακόψει την εργασία του στις 3 και να απομακρυνθεί από το κτίριο ενόψει της επίσκεψης. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης και για κοπανατζήδες. Σήμερα έδωσε άδεια σε όλους καθ΄ υπέρβαση του ωραρίου ολοκλήρωσης της εργασίας του καθένα. Ίσως το έκανε από σεμνότητα … για να μην τον αποθεώσουν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ