Μαζική διαδήλωση κατά των γάμων ομοφυλόφιλων στο Παρίσι
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού την Κυριακή διαδηλώνοντας ενάντια στους γάμους ομοφυλόφιλων, δύο ημέρες πριν από την οριστική έγκριση από την Εθνοσυνέλευση του νομοσχεδίου που θα καταστήσει τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού την Κυριακή διαδηλώνοντας ενάντια στους γάμους ομοφυλόφιλων, δύο ημέρες πριν από την οριστική έγκριση από την Εθνοσυνέλευση του νομοσχεδίου που θα καταστήσει τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
«Ολάντ, δεν θέλουμε τον νόμο σου» φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι σύμφωνα με τους οργανωτές ανέρχονταν σε 30.000 έως 50.000.
Πολλοί συμμετείχαν στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους, κρατώντας πλακάτ με τα οποία διαμαρτύρονταν συγκεκριμένα για το δικαίωμα που θα παραχωρηθεί στα παντρεμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν: «Το παιδί δεν είναι δικαίωμα» έγραφε ένα από αυτά.
«Βρισκόμαστε εδώ για τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν να νομοθετείται η απώλεια του πατέρα ή της μητέρας. Αισθανόμαστε ότι μας λασπολογούν όταν μας χαρακτηρίζουν ομοφοβικούς» είπε μία 32χρονη κρατώντας στην αγκαλιά της τον τεσσάρων μηνών γιο της.
Νωρίς το απόγευμα, τρεις διαδηλωτές που είχαν στην κατοχή τους δακρυγόνα, ρόπαλα και σιδερογροθιές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι διέκριναν μέσα στο πλήθος τον Αλεξάντρ Γκαμπριάκ, τον ηγέτη της ακροδεξιάς οργάνωσης Εθνικιστική Νεολαία, συνοδευόμενο από περίπου 50 υποστηρικτές του.
Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιδιαδήλωση υπέρ του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γάμο, με μικρότερη συμμετοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κομμάτι μιας χαμένης ηπείρου ανακαλύφθηκε θαμμένο κάτω από τις ΗΠΑ
- Σαμοθράκη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας από το ρέμα του Φονιά
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης και την Πρωτομαγιά
- Βανδαλισμοί στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης
- Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι – Πότε θα δούμε τα πρώτα 30άρια
- Ζαχαριάδης: Το μανιφέστο Τσίπρα, βάση διαλόγου για ενότητα και ανασύνθεση – Το ΠΑΣΟΚ κρατά ανοιχτή την πόρτα στη ΝΔ
