Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ και τον οδήγησε ενώπιον του δικαστηρίου.

Την Πέμπτη δικαστήριο ζήτησε τη σύλληψη του Π.Μουσάραφ, επειδή το 2007 είχε επιχειρήσει να επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό σε δικαστές.

Μετά τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Π.Μουσάραφ επέστρεψε σπίτι του.

Ο Καμάρ Αφζάλ, δικηγόρος του Μουσάραφ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.

Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει την αστυνομία να θέσει τον Μουσάραφ σε κατ΄οίκον περιορισμό και όχι να τον προφυλακίσει. Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Π.Μουσάραφ επέστρεψε στο σπίτι του, είπε ο δικηγόρος του.

Ένας άλλος δικηγόρος του Μουσάραφ, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε στο Reuters ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης αργότερα εντός της ημέρας.

Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν τον Μουσάραφ συνοδευόμενο από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας, ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τις Αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters