Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ο ένας ύποπτος της επίθεσης στη Βοστώνη, αναζητείται ο δεύτερος

Νεκρός ο ένας ύποπτος της επίθεσης στη Βοστώνη, αναζητείται ο δεύτερος

Νεκρός είναι ο ένας ύποπτος της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και αναζητείται ο δεύτερος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης. Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ξεκίνησε με πυροβολισμούς στο ΜΙΤ και συνεχίστηκε με καταδίωξη και πυροδότηση εκρηκτικών. Ο ύποπτος θεωρείται οπλισμένος και άρα επικίνδυνος· ξεκίνησε έρευνα πόρτα-πόρτα και στην ευρύτερη περιοχή δεν κινείται κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Το χρονικό του νυχτερινού πανδαιμόνιου στη Βοστώνη. Ζωντανή εικόνα από τη Βοστώνη...

Νεκρός είναι ο ένας ύποπτος της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και αναζητείται ο δεύτερος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης. Ο δεύτερος θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος και η αστυνομία ψάχνει πόρτα-πόρτα την περιοχή Γουότερταουν αναζητώντας τον και χαρακτηρίζοντάς τον τρομοκράτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή του FBI και της Εθνοφρουράς, η οποία ξεκίνησε με πυροβολισμούς στο ΜΙΤ και συνεχίστηκε με καταδίωξη και πυροδότηση εκρηκτικών.



Free live streaming by Ustream

Τα ξημερώματα (τοπική ώρα) ανεστάλη η κυκλοφορία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Γουότερταουν για να μην μπορεί να διαφύγει ο ύποπτος. Η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μείνουν στα σπίτια τους.

Φωτογραφία του υπόπτου από κάμερα ασφαλείας λίγο πριν την έναρξη της καταδίωξης τον δείχνει να φορά τζάκετ με κουκούλα, έχοντας στην πλάτη του σακίδιο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης ανέφερε ότι ο «ύποπτος με το λευκό τζόκεϊ» προσπαθεί να διαφύγει και ο άλλος ύποπτος είναι νεκρός. Η αστυνομία αναφέρεται στους δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστώνη είτε ως «ύποπτος νούμερο ένα» και «ύποπτος δύο», είτε με τα καπέλα που φορούσαν στις φωτογραφίες τους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μίντλσεξ, ο ένας από τους δύο υπόπτους τραυματίστηκε στην καταδίωξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν δόθηκαν επίσημα στη δημοσιότητα. Πάντως, ορισμένα ΜΜΕ κατονομάζουν δύο νεαρούς που υποστηρίζουν ότι είναι οι καταζητούμενοι.

Το νοσοκομείο το οποίο διαπίστωσε το θάνατο του ενός ανέφερε ότι δεν είχε στοιχεία για την ταυτότητα του υπόπτου. Περιορίστηκε μόνο στο ότι επρόκειτο για νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς και από έκρηξη ή εκρήξεις. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Πανδαιμόνιο στη Βοστώνη: Το χρονικό της καταδίωξης

Το νήμα της υπόθεσης φαίνεται ότι ξεκινά, με βάση τουλάχιστον τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ που βρίσκεται δυτικά του κέντρου της Βοστώνης τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (τοπική ώρα). Στους χώρους του πανεπιστημίου έπεσαν πυροβολισμοί και σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της φρουράς του ΜΙΤ, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Το πανεπιστήμιο κήρυξε συναγερμό ενώ οι δύο, όπως φαίνεται, δράστες των πυροβολισμών στο ΜΙΤ έκλεψαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Οι δράστες πήραν μαζί τους και τον οδηγό του αυτοκινήτου, τον οποίο άφησαν ελεύθερο περίπου μισή ώρα αργότερα σε βενζινάδικο. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Εν τω μεταξύ, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι οι δράστες των πυροβολισμών είχαν φύγει από τους χώρους του ΜΙΤ.{{{ map }}}

Η αστυνομία ξεκίνησε την καταδίωξη του οχήματος μέχρι το Γουότερταουν, προάστιο ακόμη δυτικότερα του ΜΙΤ και του κέντρου της Βοστώνης. Στη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες φαίνεται ότι πέταξαν και εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς που τους κυνηγούσαν, ενώ αντάλλασσαν πυρά.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκε επίσης σοβαρά ένας αστυνομικός και ένας από τους δράστες, του οποίου και τελικά ο θάνατος διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο άλλος διέφυγε.

Η επίθεση στο Μαραθώνιο τη Δευτέρα, υπενθυμίζεται, είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 160 -αρκετοί από τους οποίους ακρωτηριάστηκαν.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024