
Στις φυλακές Γρεβενών ο Αντώνης Ρουπακιώτης
Τις φυλακές Γρεβενών επισκέπτονται την Παρασκευή ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και Κώστας Καραγκούνης. Στην πορεία της ημέρας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα μεταβεί στη Βέροια όπου ο κ. Ρουπακιώτης θα εγκαινιάσει το νέο δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Τις φυλακές Γρεβενών επισκέπτονται σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και Κώστας Καραγκούνης, αντίστοιχα.
Εκτιμάται ότι η επίσκεψη σχετίζεται με καταγγελίες για χρήση βίας εις βάρος κρατουμένων κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, στη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν μαχαίρια και κινητά.
Μετά από επώνυμη καταγγελία ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα. Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Για την υπόθεση τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καταγγέλλοντας «μεθόδους άγριας καταστολής και βασανισμού» κατά τις επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές.
Κατά τον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στις φυλακές Γρεβενών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή hands free, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι 26,5 εκατοστών και μία αυτοσχέδια σακούλα με μικροποσότητα σκόνης (πιθανόν ναρκωτικά).
Στην πορεία της ημέρας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα μεταβεί στη Βέροια όπου ο κ. Ρουπακιώτης θα εγκαινιάσει το νέο δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


