Στις 11 Μαΐου αρχίζει και πάλι η δίκη του Μουμπάρακ
Η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, για τη συνέργεια στη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών κατά την εξέγερση εναντίον του το 2011, θα αρχίσει εκ νέου στις 11 Μαΐου, αποφάσισε εφετείο στο Κάιρο. Αν και η δίκη ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει το περασμένο Σάββατο, σταμάτησε την ίδια ημέρα γιατί ο δικαστής αποσύρθηκε από την υπόθεση.
Η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, για τη συνέργεια στη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών κατά την εξέγερση εναντίον του το 2011, θα αρχίσει εκ νέου στις 11 Μαΐου, αποφάσισε εφετείο στο Κάιρο.
Ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για αυτά τα αδικήματα πέρυσι το καλοκαίρι αλλά η διαδικασία ακυρώθηκε και παραπέμφθηκε εκ νέου.
Εν τω μεταξύ, λόγω παρέλευσης του ορίου προφυλάκισης που είναι δύο χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος αλλά πάντως παραμένει στη φυλακή λόγω των κατηγοριών για διαφθορά που αντιμετωπίζει.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει το περασμένο Σάββατο αλλά σταμάτησε την ίδια ημέρα γιατί ο δικαστής, ο οποίος κατηγορείται για την αθώωση αξιωματούχων του πρώην καθεστώτος σε μια άλλη δίκη, αποσύρθηκε από την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Οδύσσεια σε ένα λεπτό από το καστ της ταινίας και σε δακτυλικό εξάμετρο
- Κυψέλη: Οι ρωγμές του τρόμου, η άρνηση των κατοίκων για μερεμέτια και οι απαιτήσεις για ασφάλεια
- Ιαπωνία: Η δήμαρχος της Γιαβάτα θα πάρει τέσσερις μήνες άδεια μητρότητας – Και πολλοί άνδρες δηλώνουν έξαλλοι
- Marfin: Νομική αντιμετώπιση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων για την 46χρονη προαναγγέλλει δικηγόρος της
- Αργεντινή: Οι μεγάλες ανατροπές που έφεραν την «αλμπισελέστε» στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Κιλκίς


