«Όπλο» κατά της φοροδιαφυγής το ηλεκτρονικό τιμολόγιο
Η ηλεκτρονική τιμολόγηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τη μικτή ομάδα εργασίας που συνέστησε ο ΣΕΒ, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ).
Η ηλεκτρονική τιμολόγηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τη μικτή ομάδα εργασίας που συνέστησε ο ΣΕΒ, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ).
«Η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τις ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση έως και 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, σε περίπτωση καθολικής εφαρμογής της, ενώ παράλληλα θα προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για το κράτος από την αυτόματη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής.
Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, η σημερινή αρνητική οικονομική συγκυρία καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ως αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η ηλεκτρονική τιμολόγηση διευκολύνει και επιταχύνει τους φορολογικούς ελέγχους, μειώνει το λειτουργικό κόστος και στηρίζει, έτσι, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Αξιοποιώντας τις πρόσφατες αλλαγές που επέβαλε ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Στοιχείων, οι κοινές προτάσεις ΣΕΒ-ΣΕΠΕ-ΣΕΚΤ εστιάζουν μεταξύ άλλων στη δυνατότητα και τα οφέλη της υιοθέτησης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και από τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, στην απλούστευση διαδικασιών στη διαβίβαση ηλεκτρονικών τιμολογίων και μέσω πιστοποιημένων φορέων.
Επίσης, προτείνεται η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στον τομέα προμηθειών του Δημοσίου με πιλοτική λήψη από επιλεγμένους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες και με τελικό στόχο την υποχρεωτική εφαρμογή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απώλεια κιλών: Γιατί ο σκύλος σας χάνει μύες και πώς η διατροφή συμβάλλει στην υγεία του
- «Κρύβεται» ο Τζαβέλας από τον έλεγχο της Βουλής – Η επιστολή του – Παρουσία Ανδρουλάκη η συνεδρίαση
- Έμπολα: «Μας βασανίσει» – Φόβος στην ανατολική πλευρά της Δημοκρατίας του Κονγκό, εξαπλώνεται η επιδημία
- Αγκαλιές, δάκρυα και «τρελά» πανηγύρια μετά την ισοπαλία της Σίτι – Απίθανες στιγμές στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Προανάκριση για τις ανεξέλεγκτες ταφές ζώων – «Κανένας δεν έδινε σημασία πριν από δύο μήνες»
- Οσμή αερίου στα νότια προάστια: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για την προέλευσή της
- Αγορά Ακινήτου σήμερα: Το μοντέλο συμβουλευτικής που μας καθοδηγεί στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα
- Taste Atlas: Ποιο ελληνικό τυρί είναι το καλύτερο στον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442