Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τάξη και ασφάλεια στο Grand Prix του Μπαχρέιν, εγγυάται ο B. Ecclestone

Τάξη και ασφάλεια στο Grand Prix του Μπαχρέιν, εγγυάται ο B. Ecclestone

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζει η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν με αφορμή το επερχόμενο Grand Prix. Ωστόσο, ο πρόεδρος της FIA και η βασιλική οικογένεια εγγυώνται "...την ασφάλεια που αρμόζει σε έναν αγώνα της Formula 1".

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 Bernie Ecclestone, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το Grand Prix του Μπαχρέιν την Κυριακή 21 Απριλίου.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον συγκεκριμένο αγώνα, οι οποίες διοργανώνονται από την αντιπολίτευση του κυβερνώντος κόμματος της βασιλικής οικογένειας. Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν αύξησε τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του αγώνα, έπειτα από σειρά εκρήξεων κι ενός εμπρησμού αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας Manama τις προηγούμενες ημέρες. Από τις εκρήξεις δεν υπήρξαν θύματα και οι υλικές ζημιές ήταν περιορισμένες.

Οι Αρχές της χώρας με δηλώσεις τους προς τα μέσα ενημέρωσης εγγυώνται «…τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας» για τη διεξαγωγή του αγώνα. Εκπρόσωπος των διαδηλωτών μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είπε ότι «…θα χρησιμοποιήσουμε το Grand Prix του Μπαχρέιν για να αναδείξουμε τις αδικίες που γίνονται σε βάρος μας».

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 το Grand Prix του Μπαχρέιν αναβλήθηκε ύστερα από πολύμηνες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού καθεστώτος. Πέρυσι ο αγώνας διεξήχθη κανονικά ύστερα από ανάλογες εγγυήσεις τόσο του B. Ecclestone όσο και της βασιλικής οικογένειας.

Όμως, λίγο πριν την έναρξή του, μηχανικοί της Force India παγιδεύτηκαν σε σημείο όπου ξέσπασαν ταραχές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο κοντά στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, στο αυτοκίνητο των ανθρώπων της Force India εκτοξεύτηκε μια βόμβα μολότοφ χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024