Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ χάρισε τη φανέλα με το νο...100 στον Γιώργο Φωτάκη

Ο ΠΑΟΚ χάρισε τη φανέλα με το νο…100 στον Γιώργο Φωτάκη

Τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τη Βέροια ο Γιώργος Φωτάκης. Ο 31χρονος μέσος αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και τα στατιστικά το αποδεικνύουν. Και η διοίκηση των «ασπρόμαυρων» δεν ξέχασε την προσφορά του, καθώς του προσέφερε επετειακή φανέλα για τις 100 συμμετοχές, ενώ στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπάρχει ένα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα του.

Τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τη Βέροια ο Γιώργος Φωτάκης.

Ο 31χρονος μέσος αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και τα στατιστικά το αποδεικνύουν. Και η διοίκηση των «ασπρόμαυρων» δεν ξέχασε την προσφορά του, καθώς του προσέφερε επετειακή φανέλα για τις 100 συμμετοχές, ενώ στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπάρχει ένα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

Ο Γιώργος Φωτάκης συμπλήρωσε εναντίον της Βέροιας 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και επιβεβαίωσε και με αριθμούς την ουσιαστική του προσφορά στην ομάδα. Γεννήθηκε στις 27/10/1981 στην Καλαμάτα και οι γονείς του, Επαμεινώνδας και Ελένη, δεν του αρνήθηκαν από μικρή ηλικία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Μόλις σε ηλικία 7 ετών γράφτηκε στην Ομόνοια Καλαμάτας, όπου από τα 15 του αγωνιζόταν ήδη στην πρώτη ομάδα, στην πρώτη τοπική κατηγορία της περιοχής. Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του νομού, συμμετέχει στις Μικτές Πελοποννήσου.

Σ’ έναν αγώνα με την Μικτή, εναντίον της ΕΠΣΜ που έγινε αρχές του 1999 στο Λιτόχωρο τον βλέπει ο Σταύρος Σαράφης, εισηγείται (και πετυχαίνει) την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 18 ετών, το 1999. Παρότι δεν καταφέρνει να πάρει ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς, στην ομάδα θα γνωρίσει τον συνομίληκό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και έκτοτε θα γίνουν κολλητοί, σε μια φιλική σχέση που κρατάει μέχρι σήμερα και είναι εμφανής σε όποιον παρακολουθήσει την καθημερινότητα της ομάδας.

Χωρίς να αγωνιστεί στο πρώτο εξάμηνο παρουσίας του στην ομάδα, ο Μπάγεβιτς τον στέλνει δανεικό, τον Γενάρη του 2000, στην Καλλιθέα και με την επιστροφή του, το καλοκαίρι δίνεται ελεύθερος στο Αιγάλεω, σε μια από τις πιο αποτυχημένες επιλογές του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, όπως αποδείχτηκε αργότερα.

Από το 2000 ως τον Ιανουάριο του 2006 ο Φωτάκης είναι βασικό γρανάζι στην ομάδα που απασχόλησε και με τις αγωνιστικές της επιδόσεις το Πανελλήνιο και αποτέλεσε μέρος της φουρνιάς που ανέβασαν την ομάδα από τη Β’ Εθνική και την έφτασαν να κάνει τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της στα μεγάλα σαλόνια. Ανανεώνει το συμβόλαιό του πριν λήξει το πρώτο πενταετές κι αυτό τον δυσκολεύει στο επόμενο βήμα της καριέρας του.

Παρότι η Κιλμάρνοκ ανακοινώνει την συμφωνία μαζί του τον Ιανουάριο του 2006, αναγκάζεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια με το Αιγάλεω προκειμένου να σταλεί η μπλε κάρτα του και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τους Σκωτσέζους. Οι Αθηναίοι καταφέρνουν να “χαλάσουν” τη μεταγραφή με την καθυστέρηση που προκαλούν, ο παίκτης κερδίζει το δικαστήριο το καλοκαίρι, αλλά εντωμεταξύ μένει χωρίς ομάδα.

Εντάσσεται τον Οκτώβριο του 2006 στη Λάρισα του Γιώργου Δώνη και περιμένει να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής από 1.1.2007. Στην ουσία μένει 1 χρόνο εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων κι όμως η επιστροφή του σε αυτές γίνεται με εμφατικό τρόπο. Μια διετία στην ΑΕΛ τον φέρνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου (εναντίον του “κολλητού” Σάλπι) και είναι εκείνος που δίνει τις 2 ασίστ για το 2-1 επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του 2007.

Λίγο πριν λήξει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ μαθαίνει για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και δεν δυσκολεύεται να πάρει την απόφαση της επιστροφής σε γνώριμα γι’ αυτόν λημέρια, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο. Ο Fernando Santos τον προορίζει για βασικό του εργαλείο στο χτίσιμο μιας ομάδας πρωταθλητισμού και τον ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά. Πρώτη του συμμετοχή εναντίον της Βαλερένγκα στο Όσλο στη νίκη με 2-1 για τα προκριματικά του Europa League.

Δύο μήνες μετά (14.10.2009) μετά έρχεται και το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα στον εντός έδρας αγώνα εναντίον του Λουξεμβούργου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φωτάκης μετράει 13 συμμετοχές και 2 γκολ με τα “γαλανόλευκα”, ενώ αποτέλεσε μέλος και της Εθνικής Ελπίδων από το 2002.

Πολύ ήσυχος χαρακτήρας εκτός γηπέδων, έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια, με την σύζυγό του Ελένη και την μοναχοκόρη του, Ιωάννα Μαρία που έγινε ήδη 2 ετών.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 συμμετοχών στο πρωτάθλημα (συνολικά μετράει 136) με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του έκανε δώρο μια επετειακή φανέλα με τυπωμένο τον αριθμό συμμετοχών του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024