Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές προειδοποιήσεις προς την Πιονγιάνγκ

Αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές προειδοποιήσεις προς την Πιονγιάνγκ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα διέπραττε «τεράστιο λάθος» εάν προχωρούσε στην εκτόξευση πυραύλου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέπτεται τη Σεούλ. Εκεί βρίσκεται για πρώτη φορά και γενικός γραματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος επίσης προειδοποίησε τη Βόρειο Κορέα να χαμηλώσει τους τόνους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα διέπραττε «τεράστιο λάθος» εάν προχωρούσε στην εκτόξευση πυραύλου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέπτεται τη Σεούλ.

«Η ελπίδα μας είναι ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις συνομιλίες» συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την αναβολή ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις Νης Νοτίου Κορέας.

    Ο Ράσμουσεν, ο πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ο οποίος επίσης επισκέπτεται τη Νότιο Κορέα, καταδίκασε εκ νέου την «προκλητική ρητορική και δραστηριότητα» της Πιονγιάνγκ, λέγοντας ότι «συνιστά σοβαρή απειλή προς την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα».

    «Καλώ την Βόρειο Κορέα να σταματήσει άμεσα αυτές τις πράξεις και την επιδίωξη της απόκτησης όπλων μαζικής καταστροφής που παραβιάζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ.

    «Επιδοκιμάζω τη Νότια Κορέα για την επιδίωξη ειρηνικής λύσης μέσω του διαλόγου» πρόσθεσε.

    Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γουέν-Χι είπε την Πέμπτη στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τον διάλογο με την Βόρειο Κορέα για την αποκλιμάκωση της έντασης μετά τις αλλεπάλληλες απειλές της Πιονγιάνγκ κατά της Σεούλ και των ΗΠΑ.

    Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στην Βόρειο Κορέα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

    Η Ουάσινγκτον επιθυμεί το Πεκίνο να δημιουργήσει «μια αίσθηση του επείγοντος» στις συνομιλίες του με την Πιονγιάνγκ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, μιλώντας από το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τζον Κέρι στη Σεούλ.

    «Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα έχει περισσότερη ισχύ, περισσότερη επιρροή στη Βόρειο Κορέα και νομίζω ότι ουσιαστικά θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουν κάποια από αυτή την ισχύ. Διαφορετικά η κατάσταση είναι πολύ αποσταθεροποιητική και απειλεί ολόκληρη την περιοχή» τόνισε.

    Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η «Κίνα έχει τεράστιο συμφέρον στο να υπάρχει σταθερότητα και η συνεχής αναζήτηση από τη Βόρειο Κορέα της δυνατότητας τοποθέτησης πυρηνικών σε πυραύλους, είναι ο εχθρός της σταθερότητας. Αυτό δίνει σε εμάς και στους Κινέζους έναν πολύ σημαντικό κοινό στόχο: την αποπυρηνικοποίηση».

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

    Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τετάρτη 24 Απριλίου 2024