Ογκώδεις πορείες στις ΗΠΑ υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο μεταναστευτικό
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε πόλεις των ΗΠΑ, ζητώντας υπηκοότητα για τους εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα χωρίς χαρτιά. Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες έχουν ως στόχο να πιέσουν το Κογκρέσο να αναλάβει δράση, την ώρα που η Γερουσία συζητά ένα νομοσχέδιο που αφορά μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε πόλεις των ΗΠΑ, ζητώντας υπηκοότητα για τους εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα χωρίς χαρτιά.
Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες έχουν ως στόχο να πιέσουν το Κογκρέσο να αναλάβει δράση, την ώρα που η Γερουσία συζητά ένα νομοσχέδιο που αφορά μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.
Τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα διαδήλωσαν στην Ατλάντα.
Διαδηλώσεις με τίτλο «Πορεία για την Υπηκοότητα» πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και δεκάδες άλλες πόλεις.
Οι αμερικανοί βουλευτές αναμένεται να αποκαλύψουν σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών.
Οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις έρχονται μετά τις εκλογές, στις οποίες οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στήριξαν τον Μπαράκ Ομπάμα.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αναγνωρίζει πως θα πρέπει να στηρίξει κάποιου είδους συμφωνία για το μεταναστευτικό εάν θέλει να κερδίσει περισσότερες ισπανόφωνες ψήφους, μιας και οι περισσότεροι -από τους 11 εκατομμύρια περίπου- μετανάστες στις ΗΠΑ είναι ισπανόφωνοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στο σπίτι του Πίτερς για να του ζητήσουν να μείνει
- Πότε έρχεται το νέο Ανακαινίζω – Οι δικαιούχοι και οι επιδοτήσεις
- Ύπνος: Τρία «μυστικά» που τον κάνουν καλύτερο
- Μήτρου-Λονγκ: «Θέλω τίτλο με τον Άρη, σπίτι μου η Θεσσαλονίκη»
- Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή – Θα φτάσουν τους 33°C του Αγίου Πνεύματος
- Η Εμίλια Κλαρκ απαντά σε όσους θέλουν να μάθουν πόσο πλήρωνε το «Game of Thrones»
