Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερη αντιμετώπιση των διαβητικών ελκών με λέιζερ

Καλύτερη αντιμετώπιση των διαβητικών ελκών με λέιζερ

Καλύτερη και ταχύτερη επούλωση των διαβητικών ελκών κάτω άκρων παρέχει στους ασθενείς το ELVeS® Endo Laser Vein System, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 13ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου, στην Αθήνα.

Καλύτερη και ταχύτερη επούλωση των διαβητικών ελκών κάτω άκρων παρέχει στους ασθενείς το ELVeS® Endo Laser Vein System, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 13ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου, στην Αθήνα.

Τα έλκη είναι μια δυσάρεστη κατάσταση των κάτω άκρων, η οποία ταλαιπωρεί ανθρώπους από την μέση ηλικία και μετά, αλλά και νέους με τεράστιες κοινωοικονομικές συνέπειες.
Δημιουργούνται λόγω:

  • Διαβητικής αρτηριοπάθειας
  • Φλεβικής θρόμβωσης και βαριάς φλεβικής ανεπάρκειας (μεταθρομβωτικό σύνδρομο)
  • Αρτηριακής νόσου λόγω αθηροσκλήρωσης
  • Φλεγμονής των αγγείων (αγγειίτιδα)
  • Νευροτροφικά αίτια
  • Παρατεταμένη κατάκλιση, όπως π.χ. σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Η φλεβική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου μπορεί να προκαλέσει έλκος, το οποίο αποκαλείται «άτονο». Το έλκος εμφανίζεται συνήθως στην έσω επιφάνεια του κάτω τμήματος της κνήμης, πάνω από το σφυρό. Υπάρχουν όμως και άλλες ασυνήθιστες θέσεις όπως στην έξω επιφάνεια της κνήμης. Μετά από θρόμβωση επίσης μπορεί να εμφανιστεί έλκος μετά από χρόνια.

«Όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει μία από τις παθήσεις που αναφέραμε και παρατηρήσει κάποια αμυχή, σε οποιοδήποτε σημείο του ποδιού του, η οποία δεν επουλώνεται άμεσα θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του προκειμένου να τον κατευθύνει για τι πρέπει να κάνει» τονίζει ο αγγειοχειρουργός-αγγειολόγος Χαράλαμπος Ηλίας, ο οποίος τον Απρίλιο του 2010 στο Παγκόσμιο Αγγειοχειρουργικό Συνέδριο, κατοχύρωσε σαν παγκόσμια πατέντα τη χρήση του λέιζερ στην θεραπεία των ελκών των κάτω άκρων.

«Η επούλωση των ελκών με τη χρήση του ELVeS® Endo Laser Vein System είναι άμεση και θεαματική.Tο αποτέλεσμα αναπτερώνει την ψυχολογία των ασθενών, οι περισσότεροι απ’ τους οποίους επιστρέφουν μετά από λίγες ημέρες στις καθημερινές τους δραστηριότητες», σύμφωνα με τον Δρ Ηλία.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν πως με βάση με τα μέχρι σήμερα θεαματικά αποτελέσματα, η χρήση του ELVeS® Endo Laser Vein μπορεί να αποτελέσει τη βασική θεραπεία για την επούλωση των παθήσεων του διαβητικού ποδιού.

Η θεραπεία με το ELVeS® Endo Laser Vein συντομεύει την επούλωση των διαβητικών ελκών κατά το ένα τρίτο σε σχέση με άλλες θεραπείες, δεν απαιτεί επέμβαση, ούτε φάρμακα, είναι αναίμακτη και άνετη για τον ασθενή. Αξίζει να τονιστεί πως η θεραπεία γίνεται εκτός νοσοκομείου και δεν απαιτεί αναισθησία.

«Το ELVeS® Endo Laser Vein», εξηγεί ο Δρ Ηλίας, «αυξάνει σημαντικά την αιμάτωση στην περιοχή που υπάρχει το έλκος και προκαλεί φωτοδιέγερση. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν νέο επιθηλιακό ιστό με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορη επούλωση του έλκους» και συμπληρώνει ότι «λόγω της τοπικής αύξησης της θερμοκρασίας, γίνονται πολλές κυτταρικές αλλαγές που έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση κολλαγόνου και νέου ιστού. Ακόμα και εκεί που «απέτυχε» μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, το ELVeS® Endo Laser Vein μπορεί να βοηθήσει».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση άτονου (από φλεβική ανεπάρκεια) έλκους 4,5 χρόνων, για το οποίο ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργείο «κάλυψης» με δερματικό μόσχευμα. Όταν το δερματικό μόσχευμα απορρίφθηκε έγινε θεραπεία με ELVeS® Endo Laser Vein και το έλκος επουλώθηκε σε 4 μήνες.

Μαζί με την θεραπεία με ELVeS® Endo Laser Vein, ο Δρ Ηλίας συνιστά την αντιμετώπιση του προβλήματος και της αιτίας που το δημιουργεί, με φάρμακα, ελαστική περίδεση, έλεγχος του σακχάρου του αίματος και ρύθμιση, επουλωτικές αλοιφές και άλλα μέσα, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική και οργανωμένη θεραπεία.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024