Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Διαμαρτυρία έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα, όπου τις τελευταίες ημέρες πολλοί μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας για την πολύμηνη κράτησή τους εκεί, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το κέντρο της Κορίνθου, με αίτημα να κλείσουν τα κολαστήρια.

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα, όπου τις τελευταίες ημέρες πολλοί μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας για την πολύμηνη κράτησή τους εκεί, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 σήμερα, Πέμπτη, έξω από το κέντρο της Κορίνθου, με αίτημα να κλείσουν τα κολαστήρια.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ χθες, Τετάρτη, 65 μετανάστες στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο δήλωσαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας όταν ανακοινώθηκε παράταση κράτησης για άλλο ένα τρίμηνο.

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση «ένας αστυνομικός χτύπησε κάποιον από τους μετανάστες όταν αρνήθηκε να πάρει φαγητό. Ο ίδιος ο μετανάστης αμέσως βγήκε στη ταράτσα φωνάζοντας «μας σκοτώνετε» και προειδοποιούσε ότι θα πέσει κάτω. Τη προηγούμενη μέρα αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να αυτοκτονήσουν δύο Νιγηριανοί».

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ΜΑΤ από τις 10:00 έριχαν δακρυγόνα και νερό με κανονάκια προκειμένου να καταστείλουν την κινητοποίηση, ενώ μετά τις 13:00 άρχισε βίαιη καταστολή μέσα στα κελιά των μεταναστών.

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει τη σύλληψη 47 μεταναστών – απεργών πείνας, καθώς η κίνηση αυτή ποινικοποιεί τη δράση τους, ενώ παράλληλα τους φορτώνονται ανυπόστατες κατηγορίες.

Όπως αναφέρεται: «Το ποτάμι της οργής για τη ρατσιστική κακομεταχείρηση, τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς των μεταναστών μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχει ξεχειλίσει και ο Δένδιας επιχειρεί να το σταματήσει με το μόνο τρόπο που γνωρίζει, τα ΜΑΤ και τη βία.

»Η παράταση της κράτησης προκαλεί εκρήξεις στους μετανάστες διότι πολλοί θεωρούν ότι θα κρατηθούν για ένα τρίμηνο και θα εξεταστεί ταυτόχρονα το αίτημα τους για άσυλο.

»Ζητάμε την αλληλεγγύη των εργαζόμενων και της νεολαίας, την δράση των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των κινήσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθούν τώρα, να κλείσουν τώρα τα κολαστήρια-σταρόπεδα συγκέντρωσης, για να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και νομιμοποίησης στους μετανάστες , για να έχουν τα παιδιά τους ιθαγένεια και όχι αποκλεισμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024