Ελληνοσουηδός πρώην βουλευτής θύμα ομοφοβικής επίθεσης στην Αθήνα
Πρώην βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου, ο 41χρονος ελληνικής καταγωγής Τάσος Σταφυλίδης, έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης στην Αθήνα, όπου βρέθηκε πριν από λίγες μέρες. Μαζί του ένας ακόμα φίλος του. Οι δύο άνδρες αρχικά πίστεψαν ότι έπεσαν θύμα ληστείας. Αργότερα συνειδητοποίησαν τα πραγματικά κίνητρα των δραστών. Το θέμα πήρε διαστάσεις και στα ΜΜΕ της Σουηδίας.
Πρώην βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου, ο 41χρονος ελληνικής καταγωγής Τάσος Σταφυλίδης, έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης στην Αθήνα, όπου βρέθηκε πριν από λίγες μέρες. Μαζί του ένας ακόμα φίλος του.
Οι δύο άνδρες αρχικά πίστεψαν ότι οι τρεις μασκοφορεμένοι δράστες ήθελαν να τους ληστέψουν. Αργότερα συνειδητοποίησαν τα πραγματικά κίνητρα των δραστών. Το θέμα πήρε διαστάσεις και στα ΜΜΕ της Σουηδίας.
Μιλώντας στο περιοδικό «10%», ο Τάσος Σταφυλίδης είπε: «Είχα να έρθω στην Ελλάδα σχεδόν επτά χρόνια και για αυτό δυσκολεύτηκα βλέποντας τις αλλαγές που είχε επιφέρει η κρίση στους ανθρώπους.
» Είχαμε κανονίσει να μείνουμε τέσσερις μέρες. Τις τρεις πρώτες βραδιές δεν αισθανθήκαμε απειλή πουθενά.
» Την τελευταία βραδιά κάναμε διαφορετικά πράγματα και κανονίσαμε να βρεθούμε στο Μοναστηράκι τα μεσάνυχτα για να φάμε μια τελευταία φορά πριν το ταξίδι της επιστροφής. Εγώ περπάτησα στην Αθηνάς από το ξενοδοχείο μου στην Ομόνοια ως το Μοναστηράκι χωρίς καμία αίσθηση ότι έπρεπε να προσέχω. Μάλιστα έγραφα και στο κινητό μου καθώς περπατούσα, πράγμα που τώρα καταλαβαίνω δεν ήταν πολύ έξυπνο. Ωστόσο δεν συνέβη τίποτα.
» Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, πρότεινα να γυρίσουμε με τα πόδια -ήταν μόνο 15 λεπτά μέχρι το ξενοδοχείο και θα ήταν κι ο τελευταίος μας περίπατος στην Αθήνα πριν γυρίσουμε στην πατρίδα μας.
» Θα ήμασταν περίπου 100 μέτρα από την Ομόνοια όταν συνέβη κάτι που ποτέ δεν περιμέναμε. Μας όρμησαν από πίσω και μας άρπαξαν από τους ώμους, φωνάζοντας ‘παλιοπούστηδες’. Ήταν φριχτά. Τρομοκρατήθηκα.»
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).