Έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σύντομα, βλέπει ο Ρεν
Η Ιταλία είναι πιθανό να βγει από τον κατάλογο των κρατών-μελών της ΕΕ που έχουν υπερβολικά ελλείμματα ακόμη και εντός του Μαΐου, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα Όλι Ρεν.
Η Ιταλία είναι πιθανό να βγει από τον κατάλογο των κρατών-μελών της ΕΕ που έχουν υπερβολικά ελλείμματα ακόμη και εντός του Μαΐου, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα Όλι Ρεν.
Στην συνέντευξη Τύπου μετά την παράδοση έκθεσης της Επιτροπής για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες σε όλη την Ένωση, ο Ρεν επισήμανε ότι η απόφαση της Επιτροπής να συνεργαστεί με την Ιταλία ώστε η Ρώμη να καταβάλει ανεξόφλητες οφειλές της προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα συμβάλλει στην μείωση του ελλείμματος.
«Αυτό θα διευκολύνει την έξοδο της Ιταλίας από την διαδικασία για τα υπερβολικά ελλείμματα, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί μόλις δούμε τα οριστικά στοιχεία τον Μάιο, στο πλαίσιο των εαρινών προβλέψεών μας», είπε ο Ρεν στους δημοσιογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές
- Ο Πιτ Χέγκσεθ διάβασε ψεύτικο στίχο της Βίβλου από το… Pulp Fiction στο Πεντάγωνο
- Αεροπορικό σοκ: Η Ευρώπη ξεμένει από καύσιμα, οι εταιρείες καθηλώνουν τα αεροπλάνα
- Κεφαλονιά: Μυστήριο με τα όσα έγιναν πριν λιποθυμήσει η Μυρτώ – Θρίλερ με την εμπλοκή και άλλων προσώπων
- Μητσοτάκης: Θέλουμε να δούμε μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση για τη Γάζα
- Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη Δώνη στη Σαουδική Αραβία – Απολύθηκε ο Ρενάρ
