Ανησυχία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ
Την ανησυχία τους σχετικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Χριστοδούλου. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες των εξελίξεων στις τράπεζες για τα Ταμεία.
Την ανησυχία τους σχετικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Χριστοδούλου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις σχετικά με την αναστολή συγχώνευσης Εθνικής- Eurobank και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο διαφαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ και τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ίδια την τράπεζα, αλλά και συνολικά στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Οι κ.κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι η κοινωνία δεν θα έχει κανένα λόγο στις αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός επωμίζεται ένα χρέος της τάξης των 50 δισ. ευρώ.
Νέα καταστροφή για τα Ταμεία
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τις καταστροφικές συνέπειες των εξελίξεων στις τράπεζες, και κυρίως στην ΕΤΕ, για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η τυφλή υποταγή της στις εκάστοτε επιθυμίες της τρόικας για το θέμα των τραπεζών έχει άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, λόγω του περίφημου PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ιδιαίτερα της Εθνικής, εκμηδενίζει ουσιαστικά την αξία των μετοχών που κατέχουν τα ταμεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον των συντάξεων.
«Η μνημονιακή πολιτική, όπου και όπως και να εκφραστεί, βλάπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας, γι’ αυτό και σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο και θα βάλει σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 14χρονο
- Ο Δένδιας ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα «καρφιά» στον Μητσοτάκη
- Τέλος στις φωτοτυπίες ταυτότητας – Αλλάζουν όλα στις καθημερινές συναλλαγές
- Ρεκόρ με ουρά: 2.397 Golden Retriever έφεραν το χαμόγελο στο Μπουένος Άιρες – «Χρυσό Κύμα»
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
