Καταστροφές σε καλλιέργειες στις Σέρρες λόγω της βροχόπτωσης
Συναγερμός για υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης έχει σημάνει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά την τριήμερη συνεχή βροχόπτωση στο νομό και τη γειτονική Βουλγαρία, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους δήμους Βισαλτίας, Εμμ.Παπά και Αμφίπολης.
Συναγερμός για υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης έχει σημάνει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά την τριήμερη συνεχή βροχόπτωση στο νομό και τη γειτονική Βουλγαρία, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους δήμους Βισαλτίας, Εμμ.Παπά και Αμφίπολης.
Η λίμνη Κερκίνη για ακόμη μία φορά δεν άντεξε τους όγκους του νερού από τον ποταμό Στρυμόνα, που έρχεται ορμητικός από τη Βουλγαρία, με συνέπεια τα νερά της να χύνονται στο μεγάλο ποταμό, που διασχίζει το νομό Σερρών, καταστρέφοντας τα πρόχειρα φράγματα που στήθηκαν παράκτια του και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους παραπάνω δήμους.
Συνεργεία των εν λόγω δήμων και κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται από νωρίς παράκτια του ποταμού Στρυμόνα τοποθετώντας σακιά με άμμο, σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσουν απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Γιώργο Βογιατζή «η ελλιπής χρηματοδότηση γα τα αναγκαία επισκευαστικά έργα στη λίμνη Κερκίνη, οδηγεί σε αδράνεια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναγκάζεται να ανοίξει τα φράγματα της λίμνης προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση της».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής