Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση «βρετανική γοητεία» η περιοδεία Κάμερον στην ΕΕ

Επιχείρηση «βρετανική γοητεία» η περιοδεία Κάμερον στην ΕΕ

Το σχέδιο που προανήγγειλε για «επανεξέταση» της σχέσης του Λονδίνου με την ΕΕ, το οποίο και σκοπεύει να θέσει τελικά σε δημοψήφισμα, αναμένεται να τεθεί στην κορυφή των συναντήσεων του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αυτήν την εβδομάδα. Ο βρετανός πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Δευτέρα τη Μαδρίτη και συναντάται με τον Μαριάνο Ραχόι, ενώ αργότερα φεύγει για το Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Την Παρασκευή, στην ατζέντα του έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Το σχέδιο που προανήγγειλε για «επανεξέταση» της σχέσης του Λονδίνου με την ΕΕ, το οποίο και σκοπεύει να θέσει τελικά σε δημοψήφισμα, αναμένεται να τεθεί στην κορυφή των συναντήσεων του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αυτήν την εβδομάδα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Δευτέρα τη Μαδρίτη και συναντάται με τον Μαριάνο Ραχόι, ενώ αργότερα φεύγει για το Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Την Παρασκευή, στην ατζέντα του έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο Κάμερον εξόργισε τον Ιανουάριο εξόργισε τους ευρωπαίους εταίρους του όταν προανήγγειλε πως θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ και ότι θα ζητήσει έπειτα από τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της παραμονής στην Ένωση.

Τόσο το Παρίσι όσο και το Λονδίνο κατηγόρησαν τον Κάμερον ότι συμπεριφέρεται σαν να είχε η ΕΕ «μενού α λα καρτ» ενώ η βρετανική αντιπολίτευση του επέρριψε ότι με την πολιτική του μπορεί να κάνει τη Βρετανία «να υπνοβατήσει προς την έξοδο» από την Ένωση.

Σε δήλωσή του πριν ξεκινήσει τις επισκέψεις, ο Κάμερον υποστήριξε πως η κρίση στην Ευρωζώνη κάνει αναπόφευκτες τις μεγάλες αλλαγές στην ΕΕ και την αναθεώρηση των Συνθηκών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024