Αιματηρή επίθεση με δύο νεκρούς σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Κεμπέκ
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Γκατινό στο Κεμπέκ του Καναδά. Ένοπλος εισέβαλε στο κτήριο και, αφού πυροβόλησε και σκότωσε έναν εργαζόμενο, στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Κανένα από τα 53 ανήλικα παιδιά δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, η επίθεση είχε ως αφορμή οικογενειακή διαμάχη.
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Γκατινό στο Κεμπέκ του Καναδά. Ένοπλος εισέβαλε στο κτήριο και, αφού πυροβόλησε και σκότωσε έναν εργαζόμενο, στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Κανένα από τα 53 ανήλικα παιδιά δεν τραυματίστηκε.
Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των νεκρών, ενώ εικάζεται ότι η επίθεση είχε ως αφορμή οικογενειακή διαμάχη.
«Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι ένα από τα στοιχεία που ερευνούμε είναι η πηγή της τραγωδίας» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκατινό, Μάριο Χαρέλ.
«Εξετάζουμε την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με ένα πρόσφατο χωρισμό. Η έρευνα θα το επιβεβαιώσει» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από έναν από τους εργαζομένους στο σχολείο.
Μόλις έφτασαν στο κτήριο, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη σορό ενός άνδρα, ενώ δίπλα του βρισκόταν μια κυνηγετική καραμπίνα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από αυτοπυροβολισμό.
Ένας δεύτερος άνδρας, εργαζόμενος στον παιδικό σταθμό, βρέθηκε τραυματισμένος και υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.
«Είμαστε απλά ευτυχισμένοι που δεν έπαθαν κακό τα παιδιά μας» δήλωσε ο πατέρας δύο ανηλίκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]


