Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντοπούλου και Κασιδιάρης στο στόχαστρο Μαρκογιαννάκη και ΠΑΣΟΚ

Κωνσταντοπούλου και Κασιδιάρης στο στόχαστρο Μαρκογιαννάκη και ΠΑΣΟΚ

Την ευθύνη για την απαράδεκτη εικόνα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου οι κόντρες, οι καβγάδες, ακόμα και οι ύβρεις είναι καθημερινό φαινόμενο, και ειδικότερα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την κατάθεση του Ευ.Βενιζέλου την Πέμπτη επέρριψε εμμέσως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Ηλία Κασιδιάρη. «Το απόγευμα που έλλειπαν οι δύο βουλευτές η διαδικασία ήταν υποδειγματική» δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής. Ταυτόσημη θέση εξέφρασαν στελέχη της Ιπποκράτους.

Την ευθύνη για την απαράδεκτη εικόνα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου οι κόντρες, οι καβγάδες, ακόμα και οι ύβρεις είναι καθημερινό φαινόμενο, και ειδικότερα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την κατάθεση του Ευ.Βενιζέλου την Πέμπτη επέρριψε εμμέσως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Το απόγευμα που έλειπαν οι δύο βουλευτές η διαδικασία ήταν υποδειγματική» δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής στο Mega το πρωί της Παρασκευής. Ταυτόσημη θέση εξέφρασαν στελέχη της Ιπποκράτους.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επικεντρώθηκε στην έκρηξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Ξέρουμε τι είναι ο Κασιδιάρης» και σημείωσε ότι προσπάθησε από την αρχή να τον έχει από κοντά. Εξήγησε ότι τον είχε δίπλα του, πως του κουνούσε με συγκατάβαση το κεφάλι και ότι του χαμογελούσε, γιατί φοβόταν ότι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να επιτεθεί σε κάποιον.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής, εις βάρος του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλε πρόταση μομφής, τόνισε, δε, ότι την Πέμπτη ο βουλευτής της ΧΑ «ήρθε στημένος για καυγά».

Παράλληλα, ικανοποίηση εξέφραζαν κύκλοι της Ιπποκράτους μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνεδρίασης της Επιτροπής, λέγοντας ότι, παρότι κράτησε 5,5 ώρες, έγινε σε πολύ ήρεμο κλίμα.

Όπως έλεγαν στελέχη της Ιπποκράτους η συζήτηση ήταν ήρεμη και πολιτισμένη και η εξέταση του κ. Βενιζέλου ήταν ουσιαστική, καθώς ρώτησαν όλοι οι βουλευτές της Επιτροπής, πλην της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Ηλία Κασιδιάρη που απουσίαζαν.

Τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν την απουσία των δύο βουλευτών την οποία συνέδεαν απολύτως με την ήρεμη διεξαγωγή της συνεδρίασης, σε αντίθεση με την πρωινή συνεδρίαση, όπου οι δύο βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, δημιούργησαν, όπως έλεγαν, απαράδεκτο κλίμα.

Στην απογευματινή συνεδρίαση, πρόσθεταν, αποδείχθηκε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθαν στη συνεδρίαση «στημένοι να προκαλέσουν φασαρία, για να υποβαθμίσουν και να εξευτελίσουν το Κοινοβούλιο».

Βολές ΔΗΜΑΡ κατά Χρυσής Αυγής

«Οι εικόνες στην Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής προκαλούν θλίψη, ευτελίζουν τους θεσμούς και απαξιώνουν την πολιτική. Δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτή κατάσταση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Τα μέλη της Επιτροπής οφείλουν να εργαστούν για την ουσιαστική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης Λαγκάρντ και τη διακρίβωση της αλήθειας και όχι να καταλήγουν σε μια στείρα αντιπαράθεση».

Παράλληλα, επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλες εκείνες οι διατάξεις των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την αντιμετώπιση της φασιστικής συμπεριφοράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός πρέπει να αμυνθούν απέναντι σε κάθε μορφή φασιστικής παρεκτροπής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024