Σε άοπλη υποχώρηση φέρεται να καλεί τους κούρδους αντάρτες ο Οτζαλάν
Να αποσυρθούν από την Τουρκία χωρίς όπλα φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, να κάλεσε τους κούρδους αντάρτες ο φυλακισμένος Αμπντουλάχ Οτζαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων με την Άγκυρα. Ο Οτζαλάν φέρεται να διαβίβασε το αίτημα μέσω της κουρδικής αντιπροσωπείας που τον επισκέπτεται στο Ιμραλί, την στιγμή όμως που οι αντάρτες ζητούν νομικές εγγυήσεις πως δεν θα δεχθούν επίθεση -κάτι που δεν δέχεται η Άγκυρα.
Να αποσυρθούν από την Τουρκία χωρίς όπλα φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, να κάλεσε τους κούρδους αντάρτες ο φυλακισμένος Αμπντουλάχ Οτζαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων με την Άγκυρα.
Ο Οτζαλάν φέρεται να διαβίβασε το αίτημα μέσω της κουρδικής αντιπροσωπείας που τον επισκέπτεται στο Ιμραλί, την στιγμή όμως που οι αντάρτες ζητούν νομικές εγγυήσεις πως δεν θα δεχθούν επίθεση -κάτι που δεν δέχεται η Άγκυρα.
Το δημοσίευμα της Yeni Safak, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση, δεν έχει επιβεβαιωθεί όπως αναφέρει το Reuters.
Η αντιπροσωπεία του BDP, με την οποία συνομιλεί ο Οτζαλάν, «επέστρεψε με έκκληση για αποχώρηση χωρίς όπλα» ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας πως, μετά τη διαβίβαση του μηνύματος «στο βουνό», η αποχώρηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σφοδρή σύγκρουση Καμπαγιάννη – Γεωργιάδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φελλός υπουργός» – «Αναρχοαριστερός της συμφοράς»
- Φορολογική ανισότητα: Βαριά η φορολογία για τους μισθωτούς, ελαφριά για το κεφάλαιο
- Η UM πραγματοποίησε την 9η ετήσια Impact Day
- Ο Φύλακας στη Σίκαλη έγινε 75 ετών – 10 πράγματα που ίσως δεν είναι γνωστά για τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ
- Δανία: Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου – Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ: «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα με δύο εντυπωσιακά γκολ του Ζότα Σίλβα (vid)


