Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαστε πιθανότατα άχρηστοι» λέει ένας από τους δέκα ιταλούς σοφούς

«Είμαστε πιθανότατα άχρηστοι» λέει ένας από τους δέκα ιταλούς σοφούς

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε για τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η πρωτοβουλία του να συστήσει επιτροπή σοφών που θα επεξεργαστούν προτάσεις για την προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων και την έξοδο από την κρίση. Πρώτα ήταν η αποστασιοποίηση των κομμάτων (παρά τα θετικά σχόλια που έκαναν αρχικά) και τώρα μία φάρσα που εξέθεσε πολύ καθαρά τις σκέψεις ενός από τα μέλη της επιτροπής, πιθανόν και τις σκέψεις πολλών ιταλών...

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε για τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η πρωτοβουλία του να συστήσει επιτροπή σοφών που θα επεξεργαστούν προτάσεις για την προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων και την έξοδο από την κρίση.

Πρώτα ήταν η αποστασιοποίηση των κομμάτων (παρά τα θετικά σχόλια που έκαναν αρχικά) και τώρα μία φάρσα που εξέθεσε πολύ καθαρά τις σκέψεις ενός από τα μέλη της επιτροπής, πιθανόν και τις σκέψεις πολλών.

«Εμείς οι λεγόμενοι ‘σοφοί’ είμαστε πιθανότατα άχρηστοι», ακούγεται να λέει ο συνταγματολόγος Βαλέριο Ονίντα σε τηλεφωνική του επικοινωνία με ηθοποιό που υποδύθηκε την διάσημη Ιταλίδα αστροφυσικό Μαργκερίτα Χακ. Η φάρσα μεταδόθηκε από τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio 24.

«Χρησιμεύουμε μόνο για να καλυφθεί η παρούσα φάση πολιτικού τέλματος και νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σύντομα, ακόμα και πολύ σύντομα, στις κάλπες», εξήγησε ακόμα πιο καθαρά…

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ονίντα είπε ότι «θέλει μόνον προστασία. Είναι ηλικιωμένος. . . ας ελπίζουμε να αποφασίσει να χαρεί τα γηρατειά του, αφήνοντας ήσυχους τους Ιταλούς».

Στον διάλογο με την ηθοποιό που μιμείται την Χακ, ο Ονίντα εκτιμά ότι «το κοινοβούλιο βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο: η κεντροαριστερά προσπάθησε να προσεγγίσει τον Γκρίλο αλλά δεν τα κατάφερε, η κεντροδεξιά θέλει να παραμείνει εντός παιχνιδιού, ο Μπερλουσκόνι ζητάει μια κάποια προστασία».

Στο μεταξύ νωρίτερα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο —απαντώντας εμμέσως στις κριτικές του δημάρχου της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι— είχε δηλώσει: «με τις πρωτοβουλίες μας, δεν χάνουμε πολύτιμο χρόνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024