Επίδομα πίεσης στα γκισέ ζήτησαν υπάλληλοι της ΔΕΗ
Την κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων που προβλέπουν οι ΣΣΕ στη ΔΕΗ και τη διατήρηση μόνο τριών (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης) προτείνει η κοινή επιτροπή διοίκησης-ΓΕΝΟΠ. Εντύπωση προκαλεί πάντως η πρόταση να δίνεται ημερήσια αποζημίωση (5 ευρώ) στους εργαζόμενους στα καταστήματα της ΔΕΗ, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές, διότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».
Την κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΔΕΗ και τη διατήρηση μόνο τριών (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης) προτείνει η κοινή επιτροπή διοίκησης και ΓΕΝΟΠ που συγκροτήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Εντύπωση προκαλεί ωστόσο και η πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή, να προβλεφθεί ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».
Η επιτροπή συγκροτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σύμφωνα με την πρόταση, στους εργαζόμενους που σήμερα λαμβάνουν τα επιδόματα που καταργούνται θα δοθεί διορθωτικό ποσό προκειμένου να μην υποστούν περαιτέρω μείωση αποδοχών.
Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι ποσοστό επί του μισθού και θα χορηγείται κλιμακωτά, ανάλογα με τη φύση της εργασίας και το βαθμό επικινδυνότητας.
Το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών προβλέπεται για τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, ενώ υπάρχει αίτημα να καταβληθεί και στους εργαζόμενους στον Αθερινόλακκο Κρήτης. Σύμφωνα με την πρόταση θα είναι 17,61 ευρώ το μήνα ενώ σε σταθερό ποσό ανά επίπεδο ιεραρχίας θα καθοριστεί και το επίδομα θέσης ευθύνης.
Στα υπό κατάργηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, φύσεως εργασίας καταμετρητών, ιατρών, δυτών, επιφυλακής κατ’ οίκον, διαχειριστικών λαθών, ταμιών κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χιλιάδες διαδηλώνουν στη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD
- Πρόταση στη Βουλή για να γίνει «Σερ» ο Χάρι Κέιν
- Ναυάγιο στη Σάμο: Τουλάχιστον έξι αγνοούμενοι – Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τους
- Ρωσία: Σοβαρή επίθεση από ουκρανικά drones δέχθηκε η περιοχή της Αγίας Πετρούπολης
- Euro 2004: Όταν η Ελλαδάρα σόκαρε τον πλανήτη – 22 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας (vid)
- Ο Γεράσιμος Σιάσος νέος Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων


