Τουρκική επιτροπή «σοφών» προωθεί την ειρηνευτική διαδικασία με το PKK
Στη δημιουργία μίας επιτροπής «σοφών», στην οποία θα ανατεθεί να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), προχωρά η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.
Στη δημιουργία μίας επιτροπής «σοφών», στην οποία θα ανατεθεί να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), προχωρά η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.
«Σχηματίσθηκε μια αντιπροσωπεία σοφών, που αποτελείται, απ’ ότι γνωρίζω, από 62 πρόσωπα» δήλωσε ο Μπ.Αρίντς σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου στην Άγκυρα.
«Αποτελείται από ανθρώπους γνωστούς και σεβαστούς στην Τουρκία, ανοικτούς στο διάλογο, είτε πρόκειται για καλλιτέχνες με πολιτική ταυτότητα, επιχειρηματίες, επικεφαλής ή ειδικούς μη κυβερνητικών οργανώσεων ή κέντρων σκέψης» πρόσθεσε ο Αρίντς, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατήρτισε τον κατάλογο των «σοφών», θα συναντηθεί με την επιτροπή το πρωί της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν τις αποστολές της.
«Μετά απ’ αυτό, θα στρωθούν στη δουλειά για ένα μήνα σε όλες τις περιφέρειες της Τουρκίας, με στόχο να παρουσιάσουν στον πληθυσμό τη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος, να τον ενημερώσουν και να τον διαφωτίσουν γι’ αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ο Αρίντς.
«Κατανεμήθηκαν σε ομάδες εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν για καθεμιά από τις επτά περιφέρειες της Τουρκίας. Ορίσθηκαν ένας πρόεδρος, ένας αντιπρόεδρος και ένας εκπρόσωπος» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
