Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιτές οι πασχαλινές διακοπές των Ιταλών λόγω κρίσης

Λιτές οι πασχαλινές διακοπές των Ιταλών λόγω κρίσης

Μόνο το 20% των Ιταλών εγκατέλειψε τα αστικά κέντρα για εκδρομές και ταξίδια στη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών. Η ομοσπονδία των ξενοδόχων ανέφερε ότι τα συνολικά έξοδα και οι διανυκτερεύσεις των Ιταλών σε ξενοδοχεία σημείωσαν σαφή μείωση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μόνο το 20% των Ιταλών εγκατέλειψε τα αστικά κέντρα για εκδρομές και ταξίδια στη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Η ομοσπονδία των ξενοδόχων ανέφερε ότι τα συνολικά έξοδα και οι διανυκτερεύσεις των Ιταλών σε ξενοδοχεία στη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα σημείωσαν σαφή μείωση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ένωση των ξενοδόχων, Federalberghi υπολόγισε ότι το ποσό που ξόδεψαν οι Ιταλοί για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία μειώθηκε κατά 14,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι συνολικές εισπράξεις των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται να μειωθούν κατά 17%.

«Αν δεν τονωθεί άμεσα η οικονομία, χιλιάδες ξενοδοχεία κινδυνεύουν να κλείσουν πριν από το τέλος του 2013» τόνισε η Federalberghi, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι Ιταλοί επέλεξαν να μείνουν σπίτι για το πασχαλινό γεύμα, τιμώντας την παράδοση, αλλά και εξαιτίας των όσων υπαγορεύει το οικογενειακό βαλάντιο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για τον κάθε συνδαιτυμόνα φέτος ξοδεύτηκαν το πολύ 20 ευρώ.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών αποφάσισε να μην ξεπεράσει τον συνηθισμένο οικογενειακό προϋπολογισμό για την αγορά τροφίμων. Δεν είναι τυχαίο ότι τις περασμένες ημέρες, όλο και περισσότεροι πελάτες πήγαν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ με ρευστό —και δεν χρησιμοποίησαν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες— για να μην μπουν στον πειρασμό να κάνουν άσκοπα, υπερβολικά έξοδα» σημείωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών, πολλά εστιατόρια αποφάσισαν να κάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις, για να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Εκτός από την κρίση, όμως, οι προσπάθειες των εμπόρων αποδυναμώνονται και από τον άστατο καιρό και τις νέες βροχοπτώσεις που αναμένεται να πλήξουν τους μισούς νομούς της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024