Η Χαμάς κλείνει και διά νόμου τα μεικτά σχολεία στη Γάζα
Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, προτίθεται να εισάγει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η λειτουργία μεικτών σχολείων για παιδιά άνω των εννέα ετών. Στην πράξη όλα τα σχολεία για μεγαλύτερα παιδιά είναι ούτως ή άλλως μόνο αρρένων ή θηλέων, η κίνηση της οργάνωσης αποσκοπεί στο να κατευνάσει ισλαμιστικά στοιχεία.
Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, προτίθεται να εισάγει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η λειτουργία μεικτών σχολείων για παιδιά άνω των εννέα ετών.
Στην πράξη όλα τα σχολεία στη Γάζα όπου φοιτούν παιδιά πάνω από εννέα ετών είναι ούτως ή άλλως μόνο αρρένων ή θηλέων.
Εξαίρεση είναι μερικά ιδιωτικά που θα αναγκαστούν, αν περάσει ο νόμος, να καταργήσουν τον μεικτό χαρακτήρα τους.
Όπως σημειώνει το BBC πρόκειται για μια προσπάθεια της Χαμάς να εισάγει κανονισμούς που θα ικανοποιήσουν ισλαμιστικά στοιχεία, τα οποία βλέπουν τη Χαμάς σαν μία μάλλον μετριοπαθή οργάνωση.
Στο παρελθόν η Χαμάς είχε πάρει και άλλες πρωτοβουλίες τέτοιου τύπου, όπως την απαγόρευση στις γυναίκες να καπνίζουν ναργιλέ, που πάντως ποτέ δεν εφαρμόστηκαν πλήρως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μινεάπολη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πράκτορα της ICE που σκότωσε την 37χρονη
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βίρτους (pic)
- Διμερείς συνομιλίες ανάμεσα στη Γροιλανδία και τις ΗΠΑ ζητά ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης
- Επίσημο: Η FIFA ανακοίνωσε συνεργασία με την πλατφόρμα TikTok για το Μουντιάλ 2026
- Κορινθία: Κόντρες έκανε ο 17χρονος οδηγός του ΙΧ που καρφώθηκε σε σπίτι – Έγκυος η 20χρονη που ήταν μαζί του
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Σφράγισε» το ραντεβού με την Μπαρτσελόνα στον τελικό (vid)
