Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την ιθαγένεια
Συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποίησε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, νόμιμοι οι μετανάστες». Η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Παρόμοιες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.
Συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποίησε το μεσημέρι η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, νόμιμοι οι μετανάστες». Η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.
Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία πραγματοποιήθηκε και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια του Ηρακλείου.
Το συλλαλητήριο οργάνωσαν αντιρατσιστικές οργανώσεις μαζί με φορείς του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59