
Κοντά στο 35% το προκαταρκτικό «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου
Κοντά στο 35% θα ανέρχεται το προκαταρκτικό «κούρεμα» των καταθέσεων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Το τελικό ποσοστό αναμένεται ότι θα υπολογιστεί στις επόμενες βδομάδες, αφού διαφανεί το ύψος των εκροών, αλλά και αναλόγως του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Κοντά στο 35% θα ανέρχεται το προκαταρκτικό «κούρεμα» των καταθέσεων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Το τελικό ποσοστό αναμένεται ότι θα υπολογιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα διαφανεί το ύψος των εκροών καταθέσεων, αλλά και το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Κύπρο.
Τα κατατεθειμένα κεφάλαια στην Τράπεζα Κύπρου άνω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν παγωμένα, μέχρι να υπολογιστεί το τελικό ύψος κουρέματος.
Αρχικά τα κεφάλαια που θα «κουρευτούν» κατά 35% αναμένεται να μετατραπούν σε μετοχές και αργότερα θα γίνουν διορθωτικές πράξεις.
Σημειώνεται ότι η κυπριακή νομοθεσία επιτρέπει τις διορθωτικές κινήσεις στο ποσοστό κουρέματος.
Όπως εκτιμάται, το ποσοστό της τάξεως του 35% θεωρείται ως το «ελάχιστο ποσοστό» κουρέματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις


