Αφαιρέθηκε τμήμα του Τείχους του Βερολίνου, παρά τις αντιδράσεις
Απομακρύνθηκε, τελικά, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας, τμήμα του ιστορικού Τείχους του Βερολίνου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης. Η απομάκρυνση έγινε παρουσία 250 αστυνομικών, μετά από μία εβδομάδα διαδηλώσεων.
Απομακρύνθηκε, τελικά, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας, τμήμα του ιστορικού Τείχους του Βερολίνου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης.
Η απομάκρυνση έγινε παρουσία 250 αστυνομικών, μετά από μία εβδομάδα διαδηλώσεων.
Εργάτες απομάκρυναν τέσσερα τμήματα της αποκαλούμενης East Side Gallery, μιας έκτασης 1,3 χιλιομέτρων του Τείχους που έχει μετατραπεί σε υπαίθρια γκαλερί.
Δεν σημειώθηκαν επεισόδια εκείνη την ώρα (στις 05:00 τα ξημερώματα), ωστόσο γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών στο σημείο αυξάνεται συνεχώς.
Εξοργισμένοι Βερολινέζοι αντιδρούν στα σχέδια για το χτίσιμο πολυτελών κατοικιών, λέγοντας ότι το Τείχος αποτελεί σύμβολο ελευθερίας.
Την 1η Μαρτίου εργάτες προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα τμήματα του Τείχους, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς συνάντησαν έντονες αντιδράσεις. Ένα τμήμα μήκους 20 μέτρων έχει ήδη αφαιρεθεί.
Τα απομεινάρια του Τείχους του Βερολίνου -το μεγαλύτερο μέρος του οποίου καταστράφηκε μετά την κατάρρευση του καθεστώτος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας το 1989- είναι πλέον δυσεύρετα στη γερμανική πρωτεύουσα. Κομμάτια του πωλήθηκαν και στάλθηκαν στο εξωτερικό.
Η γκαλερί, που δημιουργήθηκε το 1990, αποτελείται από έργα περίπου 120 καλλιτεχνών από διάφορες χώρες του κόσμου που φιλοτεχνήθηκαν στην ανατολική πλευρά ενός τμήματος του Τείχους του Βερολίνου μήκους 1,3 χιλιομέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
- «Δεν περιμένω συγχώρεση»: Τα σημειώματα του δασκάλου που είναι ύποπτος για την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442