Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας πως «εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα». Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την υποστήριξή του στο αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εξέφρασε το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας πως «εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα».
Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την υποστήριξή του στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εξέφρασε το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με αντιπρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε πως «στη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκτιμήσαμε ότι η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».
Η εκτίμηση του προεδρείου του ΚΕΑ, σύμφωνα με τον Α.Τσίπρα, είναι ότι «η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά».
O εθνικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρος του ΚΕΑ, Πιέρ Λορέν, δήλωσε πως αυτό το σχέδιο θα επιδεινώσει την κοινωνική κατάσταση του κυπριακού λαού, θα υποβαθμίσει την οικονομία τους και θα επιβληθεί με τρόπο αυταρχικό και απόλυτα αντιδημοκρατικό.
Επιπλέον, σημείωσε πως «αυτό το σχέδιο απηχεί μια επιπρόσθετη απειλή απέναντι σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που ήδη υποβάλλονται σε πολύ αυστηρά σχέδια λιτότητας».
Στη συνέχεια ο Πιέρ Λορέν τόνισε ότι «θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, την αντίθεσή μας σε αυτό το σχέδιο, την υποστήριξή μας στο αίτημα δημοκρατικών διαδικασιών στην Κύπρο, ώστε καμία απόφαση να μην ληφθεί χωρίς να συμβουλευτούν τους Κύπριους μέσω ενός δημοψηφίσματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442