
Τρόπους για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αναζητά το υπουργείο Παιδείας
Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την ερχόμενη σχολική χρονιά, καθώς οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δεν φαίνεται ότι επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά. Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα πιστώσεις για τις προσλήψεις μόλις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων το ερχόμενο έτος, αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος.
Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την ερχόμενη σχολική χρονιά, καθώς οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δεν φαίνεται ότι επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά.
Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα πιστώσεις για τις προσλήψεις μόλις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων το ερχόμενο έτος, αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Παρότι αναμένεται να εγκριθούν κι άλλες πιστώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πιο πιθανό είναι να μην επαρκέσουν για την κάλυψη των κενών, δεδομένων και των ελαχίστων μόνιμων προσλήψεων που αναμένονται και φέτος.
Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει ότι θα αναδιοργανωθεί και ο
τρόπος που τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει ακόμα αν αυτό θα αρκέσει για την κάλυψη των σχολείων του χρόνου, ή θα απαιτηθεί και αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Champions League: Η Παρί θέλει το repeat και η Άρσεναλ το πρώτο – Ζωντανά το pregame του μεγάλου τελικού στο MEGA
- LIVE ο τελικός του Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Άρσεναλ
- Τουριστικό πλοίο βυθίστηκε στη Μαρμαρίδα – Σώοι οι 148 επιβάτες και το πλήρωμα
- Τελικός Champions League: Με αυτές τις ενδεκάδες θα παίξουν Παρί και ‘Αρσεναλ
- Συναγερμός στην Ευρώπη: Εκρηκτική αύξηση του AI υλικού κακοποίησης παιδιών
- Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παίζει… κιθάρα σε παμπ του Μπιλμπάο (vid)