Oλοκληρώθηκε το πρώτο ετήσιο συνέδριο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας ( Σ.ΒΙ.ΒΕ.)

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, . Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο Principal Administrator της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενέργεια, Δρ. Κυριάκος Μανιάτης, ο οποίος τόνισε ότι τα βιοκαύσιμα είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των κλιματικών και ενεργειακών προκλήσεων, ιδιαίτερα τα προηγμένα βιοκαύσιμα.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΙΒΕ, κύριος Σωτήρης Φώλιας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δυνατότητα που παρέχει ο κλάδος για ανάπτυξη και απασχόληση στη χώρα μας.

«Είναι μια από τις ελάχιστες προοπτικές ανάπτυξης χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να αναδείξει ένα ανανεώσιμο καύσιμο που θα δίνει διέξοδο στους Έλληνες αγρότες, διατηρώντας όλη την προστιθέμενη αξία τους εντός της χώρας, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας, στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και στη μερική απεξάρτηση από το πετρέλαιο. Το 1,6% της παγκόσμιας παραγωγής λαδιού πηγαίνει για την παραγωγή βιοκαυσίμου. Η χώρα μας υπολείπεται κατά πολύ στον τομέα αυτό, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε 6 εκ. αειφόρα ακαλλιέργητα στρέμματα.»

Οι ομιλίες θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΣΒΙΒΕ

in.gr