Έκρηξη σε τέμενος της Δαμασκού, νεκρός ιερωμένος του καθεστώτος
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας. Ανάμεσα στα θύματα, φιλοκαθεστωτικός σουνίτης ιερωμένος με επιρροή, υποστηρικτής επί μακρόν του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που έκανε συχνά τηλεοπτικά κηρύγματα. Για «τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας» κάνει λόγο το καθεστώς.
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Πέμπτη σε τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας. Ανάμεσα στα θύματα, φιλοκαθεστωτικός σουνίτης ιερωμένος με επιρροή, υποστηρικτής επί μακρόν του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που έκανε συχνά τηλεοπτικά κηρύγματα
Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Μπούτι, που «έγινε μάρτυρας σε τρομοκρατική επίθεση», όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Τα κρατικά δίκτυα ανέφεραν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και μετέδωσαν πλάνα από νεκρούς και τραυματίες στον τόπο της έκρηξης στο τέμενος Ιμάν. Ανέφεραν, επίσης, ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο εγγονός του ιερωμένου.
Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή που αναφέρουν πως η επίθεση ενδέχεται να οφείλεται σε ρίψη όλμου, ο οποίος εξερράγη κοντά σε ένα γραφείο πολιτικού κόμματος.
Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς.
Οι αντιπολιτευόμενες τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 20 και ανέφεραν ότι την ώρα της έκρηξης η περιοχή βρισκόταν «υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του
- Ακλόνητος στον θρόνο της FIFA: Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2027
- Ο Τραμπ αυξάνει δασμούς στην ΕΕ κατά 25% στα οχήματα – Την κατηγορεί ότι δεν τηρεί την εμπορική συμφωνία
- Κουβανός μετανάστης πέθανε σε κέντρο κράτησης της ICE υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες
- «Να ξεσπάσω σε κλάματα;» – Το πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν φυλάσσεται μυστικά
- Drones, ρομπότ και AI: Αρκεί η τεχνολογία για να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο του μέλλοντος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442