Ανοδος στη Γουόλ Στριτ μετά τις αποφάσεις της Fed
Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στη Γουόλ Στριτ μετά την απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) να διατηρήσει την επιθετική πολιτική έκτακτης υποστήριξης της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ, παρά τα σημάδια βελτίωσης που παρατηρούνται.
Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στη Γουόλ Στριτ μετά την απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) να διατηρήσει την επιθετική πολιτική έκτακτης υποστήριξης της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ, παρά τα σημάδια βελτίωσης που παρατηρούνται.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τις ενδεχόμενες συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο. «Σε αυτό το στάδιο, δεν αντιλαμβανόμαστε κάποιον μείζονα κίνδυνο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία των ΗΠΑ», σημείωσε.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 14.511,73 μονάδες, αυξημένος κατά 55,91 μονάδες ή +0,39% και ο Nasdaq έφτασε στις 3.254,19 μονάδες, κερδίζοντας 25,09 μονάδες ή +0,78%. Ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε στις 1.558,71 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 10,37 μονάδων ή +0,67%.
Νωρίτερα, στο Λονδίνο ο FTSE-100 διαμορφώθηκε στις 6.432,70 μονάδες (-0,13%), στο Παρίσι ο CAC-40 στις 3.829,56 (+1,40%), στη Zυρίχη ο SMI στις 7.847,70 (+0,77%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 8.001,97 (+0,68%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο των αρχών με την ένοπλη επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
- Γάζα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει» τον Global Sumud Flotilla
- ΟΗΕ: Η Ελλάδα στηρίζει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων