Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε στα καουμπόικα τέτοιες ληστείες καταθέσεων όπως στην Κύπρο, λέει η ΟΤΟΕ

Ούτε στα καουμπόικα τέτοιες ληστείες καταθέσεων όπως στην Κύπρο, λέει η ΟΤΟΕ

«Ούτε στην άγρια Δύση που αναβίωσαν οι καουμπόικες ταινίες των περασμένων δεκαετιών είχαν διανοηθεί τέτοιες ληστείες των καταθέσεων» λέει η ΟΤΟΕ για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, την οποία καταδικάζει και ζητά την ανατροπή της. Μιλά για πρωτοφανή και εγκληματική απόφαση, που υπονομεύει την Κύπρο και θέτει σε πρωτόγνωρους κινδύνους το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Στο πλαίσιο αυτό ζητά συνάντηση με την κυβέρνηση και προστασία των εργαζομένων στα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

«Ούτε στην άγρια Δύση που αναβίωσαν οι καουμπόικες ταινίες των περασμένων δεκαετιών είχαν διανοηθεί τέτοιες ληστείες των καταθέσεων» σχολιάζει χαρακτηριστικά η ΟΤΟΕ για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, την οποία καταδικάζει και ζητά την ανατροπή της.

Μιλά για εγκληματική απόφαση, πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων, που υπονομεύει την Κύπρο και θέτει σε πρωτόγνωρους κινδύνους το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η ΟΤΟΕ ζητά συναντήσεις για το θέμα αυτό με την Κυβέρνηση (Υπουργό Οικονομικών), την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις προθέσεις τους, αλλά και να τους εκφράσει τις θέσεις της ΟΤΟΕ.

Επίσης «θέτει την Ελληνική κυβέρνηση και τις Ελληνικές Τράπεζες προ των ευθυνών τους, να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων των Κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα».

Πρόκειται για την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα και την Λαϊκή Τράπεζα, που διαθέτουν περισσότερα από 300 καταστήματα στην χώρα μας, ενώ απασχολούν περισσότερους από 5.500 εργαζομένων.

Η ΟΤΟΕ εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι οι καταθέσεις σε όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένες στο σύνολό τους και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Επίσης η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την πρότασή της «για ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και την έκδοση ευρωομολόγου» και προσθέτει, ότι «σε συνεργασία με τα κυπριακά και ευρωπαϊκά συνδικάτα θα εντείνουν τη δράση και τον αγώνα τους για την απόκρουση αυτών των καταστροφικών πολιτικών».

Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ

«Far West το Eurogroup ξεπέρασε την Άγρια Δύση» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΟΤΟΕ, και ζητώντας παγκόσμια καταδίκη της απόφασης για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, αναφέρει:

«Η εγκληματική απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή, με την οποία ζήτησαν από την Κυπριακή Κυβέρνηση το κούρεμα των καταθέσεων στις Κυπριακές Τράπεζες, είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών.»

» Πρόκειται για μια απόφαση απίστευτης πολιτικής ελαφρότητας όσων συνέπραξαν σ’ αυτήν, η οποία για να εξυπηρετηθούν πολιτικές οικονομικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες, μέσα από την ληστεία των καταθέσεων, τινάζει στον αέρα το προϊόν της Πίστης των τραπεζών, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξής τους.»

» Με την απόφαση αυτή επιχειρείται η εξόντωση της Κύπρου, προκειμένου να συνεχίσουν μια αδικαιολόγητη, καταδικασμένη και αποτυχημένη πολιτική, που εφαρμόζουν στις χώρες του Νότου και να χρησιμοποιήσουν τελικά ως παράδειγμα προς αποφυγήν τη μικρή χώρα της Κύπρου».

Η ΟΤΟΕ «στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας για το θέμα αυτό, αποφάσισε τα εξής:

1. Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την εγκληματική απόφαση του Eurogroup, που ληστεύει κυριολεκτικά λαϊκές αποταμιεύσεις διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος στην Κύπρο, ενώ θέτει σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας τους εργαζόμενους.

2. Θεωρεί αναγκαίο να παρθούν αμέσως αποφάσεις και να εκδηλωθούν ενέργειες και πρωτοβουλίες σε πολιτικό, σε οικονομικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, με στόχο την ανατροπή της απόφασης του Eurogroup, που υπονομεύει την Κύπρο ως χώρα και θέτει σε πρωτόγνωρους κινδύνους το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

3. Θέτει την Ελληνική κυβέρνηση και τις Ελληνικές Τράπεζες προ των ευθυνών τους, να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων των Κυπριακών τραπεζών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία αυτών των τραπεζών στη χώρα μας, στα πλαίσια διασφάλισης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

4. Εκφράζει και πάλι τη βεβαιότητα, ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα είναι ισχυρό, μετά τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίησή του και οι Ελληνικές τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τις Κυπριακές Τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας, στηρίζοντας έτσι τους καταθέτες τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες αυτές και τη σταθερότητα του συστήματος.

5. Ζητά συναντήσεις για το θέμα αυτό με την Κυβέρνηση (Υπουργό Οικονομικών), την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις προθέσεις τους, αλλά και να τους εκφράσει τις θέσεις της ΟΤΟΕ.»

«Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο καθώς και τις κυβερνητικές και τραπεζικές αποφάσεις και ενέργειες, που θα εκδηλώνονται στην Ελλάδα και θα παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά αν χρειαστεί με κεντρικό στόχο την προστασία των εργαζομένων στις τράπεζες, που αποτελούν βασικό στοιχείο της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και της διεξόδου από αυτήν την πολύπλευρη κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση της OTOE.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024