Μικρή πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές με φόντο το κυπριακό «όχι»
Χωρίς νευρικές αντιδράσεις υποδέχτηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες το την καταψήφιση από την κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων, ελπίζοντας σε νέα συμφωνία για το πακέτο υποστήριξης της Κύπρου.
Χωρίς νευρικές αντιδράσεις υποδέχτηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες το την καταψήφιση από την κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων, ελπίζοντας σε νέα συμφωνία για το πακέτο υποστήριξης της Κύπρου.
Λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,3% στις 6.441,32 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη έπεσε κατά 0,8% στις 7.947,79 μονάδες και ο CAC-40 στο Παρίσι τερμάτισε 1,3% χαμηλότερα στις 3.775,75 μονάδες.
Το ευρώ παρέμεινε σταθερό έναντι του δολαρίου μετά την ψηφοφορία και διαπραγματεύονταν 0,4% χαμηλότερα στο επίπεδο του 1,288.
O Dow Jones έκλεισε στις 14.452,82 μονάδες (+0,03%), ο S&P 500 στις 1.548,34 μονάδες (-0,24%) και ο Nasdaq στις 3.229,10 μονάδες (-0,26%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς σχεδιασμός και κουλτούρα κάνουν τις ελληνικές πόλεις πιο ζεστές – Τι λέει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου
- Υποχρεωτικά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω καύσωνα – Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
- Αργεντινή: Επιστροφή στο Μπουένος Άιρες χωρίς τον Μέσι κι ακόμη εννέα ποδοσφαιριστές
- Kι όμως η Gen Z αποταμιεύει… αλλά για διακοπές
- Nέα απόφαση της ΑΑΔΕ για τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού – Τι ισχύει για τις επενδύσεις άνω των 500.000€
- Γιατρός διέφευγε επί 20 χρόνια της σύλληψης για βιασμό – Εργαζόταν ως στέλεχος εταιρείας με ψεύτικη ταυτότητα


