Ένας πρώην στρατηγός αναλαμβάνει το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ
Τον Μοσέ Γιααλόν, πρώην στρατηγό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τοποθέτησε στο υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Γιααλόν, διετέλεσε επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ένοπλων Δυνάμεων από το 2002 έως το 2005 και είναι σκληροπυρηνικός στο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους παλαιστίνιους.
Τον Μοσέ Γιααλόν, πρώην στρατηγό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τοποθέτησε στο υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο Γιααλόν, διετέλεσε επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ένοπλων Δυνάμεων από το 2002 έως το 2005 και θεωρείται σκληροπυρηνικός στο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους παλαιστίνιους.
Ωστόσο, θεωρείται αντίθετος σε ένα στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν αν δεν εξαντληθούν προηγουμένως όλες οι διπλωματικές προσπάθειες.
Στην απερχόμενη κυβέρνηση ήταν υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, ενώ στο υπουργείο Άμυνας θα αντικαταστήσει τον Εχούντ Μπάρακ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Το κόστος της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και άλλα διαμόνια στην σύνοδο της Αρμενίας
- Συνταγή: Σπιτική κασερόπιτα
- Αναπροσανατολισμός στη σκιά Τραμπ – Το υπό πίεση ΝΑΤΟ, η Ευρώπη των διλημμάτων και η ΕΕ ως «πολύφερνη νύφη»
- Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ – Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε πολιτικά σκάφη, στο Ορμούζ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα – Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Η άνοιξη μας ανοίγει την όρεξη;
- Καιρός: Νέας άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πού θα δείξει 26αρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442